To je to što me zanima!

U Sloveniji 600 maturanata u karanteni nakon ekskurzije

Riječ je o maturantima koji su sredinom mjeseca boravili u grčkim ljetovalištima, na otoku na Krfu. Od njih već je potvrđeno 42 pozitivnih na koronavirus, a 10-dnevna karantena određena je za više od 600 osoba
Vidi originalni članak

Slovenske zdravstvene vlasti u ponedjeljak su ponovo upozorile na rizik putovanja u  epidemiološke "crvene" destinacije u Europi, nakon što su nove zaraze otkrivene u skupini od preko 600 mladih i njihovih pratilaca koji su boravili na  izletu u Grčkoj.

Riječ je o maturantima koji su sredinom  mjeseca boravili u grčkim ljetovalištima, najviše na otoku na Krfu. Među njima je već potvrđeno 42 pozitivnih na koronavirus, a 10-dnevna karantena određena je za više od 600 osoba, među kojima su i kontakti koje su imali u Sloveniji, kazao je u izjavi novinarima u ponedjeljak Milan Krek, direktor Nacionalnog Instituta za javno zdravlje (NIJZ).

KREĆE CIJEPLJENJE VOJSKE SAD odobrio cjepivo Pfizera za sve starije od 16 godina

"Od svih  organizatora takvih izleta očekujemo da se opamete i konačno shvate da su države na crvenoj listi opasne", kazao je Krek, dodavši da se od turističkih agenicja očekuje da takvim putovanjima ne ugrožavaju epidemiološku situaciju u Sloveniji.

U Sloveniji su u zadnja 24 sata sa 754 PCR testa potvrdili 116 zaraza, a jedan oboljeli od covida-19 je umro.

TRAŽE STROŽE MJERE Dramatičan apel iz mostarske Covid bolnice: Poštujte mjere, prestanite s okupljanjima

Raste  i broj hospitaliziranih koji je sada 75, od čega 18 na intenzivnim odjelima, a  14-dnevna incidencija zaraza na sto tisuća stanovnika povećala se na  166.

PRAVILA OD DANAS U Njemačkoj više ni na kavu bez negativnog testa ili cijepljenja, ukida se i besplatno testiranje

Uz takav razvoj situacije Slovenija će se uskoro naći na crvenoj epidemiološkoj listi prema kriterijima Europskog centra za kontrolu bolesti, objavili su u ponedjeljak slovenski mediji.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • idiot na kvadrat 23.08.2021.

    Tako mlade a vec slovenke? Nije cudo da su podijelile covid i svojim muskim suputnicima

  • Monoma 23.08.2021.

    Pa što su išli tamo,mogli du doći nama tu nema korone.

  • vz 23.08.2021.

    Trebali su doći kod nas

Komentiraj...
Vidi sve komentare