To je to što me zanima!

Slovenija o Kremlju: 'Ovo je jednostrana agresija Rusije'

"Te neprijateljske mjere predstavljaju očito kršenje međunarodnog prava i obveza koji proistječu iz dogovora iz Minska, te neće ostati bez posljedica", dodaje se se u priopćenju iz Ljubljane
Vidi originalni članak

Slovenija oštro osuđuje odluku ruskog predsjednika Vladimira Putina, navelo je u utorak u priopćenju slovensko ministarstvo vanjskih poslova, reagirajući na razvoj događaja u ukrajinskoj krizi i odluku Kremlja da prizna "nezavisnost" separatističkih ukrajinskih pokrajina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"Te neprijateljske mjere predstavljaju očito kršenje međunarodnog prava i obveza koji proistječu iz dogovora iz Minska, te neće ostati bez posljedica", dodaje se se u priopćenju iz Ljubljane.

Slovenska diplomacija je poručila da Slovenija "nepokolebljivo podržava nezavisnost, suverenost i teritorijalnu cjelovitost Ukrajine u okviru međunarodno priznatih granica", te podupire ukrajinsko vodstvo "u svjetlu agresije koju je u cijelosti i jednostrano potaknula Rusija".

NAKON PRIZNANJA POKRAJINA Johnson: 'Smjesta uvodimo gospodarske sankcije Rusiji'

Istodobno, slovensko ministarstvo obrane objavilo je u poruci na društvenim mrežama da je "Slovenija spremna podržati članstvo Ukrajine u Europskoj uniji i ojačati prisutnost slovenske vojske u istočnim članicama NATO saveza", nakon što su o razvoju situacije u Ukrajini na telekonferenciji razgovarali premijer Janez Janša, ministar vanjskih poslova Anže Logar i ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek.

JAKI SAVEZNICI Sirija podržala Putina i rusko priznanje Donjecka i Luganska

Oni su tom prilikom, kako se navodi, razmijenili aktualne informacije i "uskladili pristup Slovenije prema krizi" u Ukrajini.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare