To je to što me zanima!

Slovenija zbog ZERP-a od Hrvatske traži 100.000 €

Slovenska vlada odlučila je podignuti tužbu protiv Republike Hrvatske zbog štete koju su pretrpjeli zbog primjene ZERP-a, piše slovenski list Delo
Vidi originalni članak

Za Delo je to izjavio glasnogovornik slovenskog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i prehrane Jernej Kovač.
Kovač je dodao kako je slovenska vlada odlučila zaštititi slovenske ribare u njihovu radu na otvorenom moru te im nadoknaditi svu štetu koju su pretrpjeli. Delo piše i kako su se dvije najpoznatije slovenske ribarice, Riba 1 i Riba 2, ponovno bacile u ribolov na donedavnom području hrvatskog ZERP-a te kako im je ovog puta ribolov ometalo jedino jugo koje je zapuhalo.
Kažu da im je žao što su na kopnu morali provesti dva i pol mjeseca, i to na vrhuncu ribolovne sezone u međunarodnim vodama. U tom bi periodu navodno ulovili čak 120 tona plave ribe, pa su izračunali da im je prouzročena šteta od 100.000 eura.
U hrvatskoj Vladi kažu da još nisu dobili službenu potvrdu o namjerama slovenske strane, već su o cijelom slučaju doznali iz novina. Zatražili su očitovanje od Ljubljane i tek tada će moći komentirati tužbu. Ako se medijski istupi slovenskog Ministarstva pokažu točnima, u Vladi to smatraju jednostranim potezom koji ne doprinosi konstruktivnom rješavanju problema među susjedima.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • udrugabu 18.03.2008.

    ..e moj vemi, nismo mi ni \"D\" od države..žali Bože poginulih i osakaćenih...

  • 18.03.2008.

    Naravno da ćemo platiti - i još malo nadodati!! Jer, inače će Slovenci zaštopat\' naš ulazak u EU, a to nikako ne smijemo dozvoliti! NEEE???!!!

  • Svetac_1 18.03.2008.

    Koliko su mali i jadni, samo 100 000. Dajmo im milju i nek se jebu skup sa EU. Crobex-u konačnio završila menga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare