To je to što me zanima!

Sloveniju 'podmazali' s 2 mil. eura pa zatvaramo ribarstvo

Hrvatska ima tri tjedna da zatvori sva preostala poglavlja. Mađarska je najavila kako će organizirati konferenciju kada poglavlje o ribarstvu bude spremno za zatvaranje
Vidi originalni članak

Večernji list doznaje kako Hrvatska u ponedjeljak u Bruxellesu zatvara poglavlje o ribarstvu. Održat će se Međuvladina konferencija na veleposlaničkoj razini kako bi se stavila točka na poglavlje koje je bilo pod tihom blokadom Slovenije. Broj zatvorenih poglavlja sada je 31, a četiri još čekaju privremeno zatvaranje. Mađarska je najavljivala konferenciju kada poglavlje bude spremno za zatvaranje. Dogovor sa Slovenijom je 'podmazan' kompenzacijom od dva milijuna eura koju će dobiti iz Fonda za ribarstvo. Sljedeća Međuvladina konferencija bit će 21. lipnja, no neki diplomatski izvori nisu uvjereni kako će preostala poglavlja do tada biti spremna za zatvaranje.

Izvorni tekst pročitajte ovdje.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • istina52 02.06.2011.

    da je Sloveniji loše u EU, zar bi blokirala Hrvatsku već jako dugo u poglavlju ribolova, sjetimo se broda koji je gorio na sjevernom Jadranu upravo pri "natezanju" oko poglavlja ribarstvo, i zato ne smijemo dopustiti da ne gledamo naprijed iako vjerujem da postoje još snage unutar EU koje se koriste Haaškim sudom kako bi nas zadržali izvan Unije. Najgore što možemo napraviti jest SADA odustati od članstva, ljutnja na EU i pad potpore hrvatskom članstvu potpuno su razumljivi zbog presuda, ali NIKAD ne smijemo sakriti istinu o događajima koji su se desili i s naše strane ubijanja nevinih civila i paljenje kuća, to je civilizacijski i konačno radi nas i naše djece moramo gledati dugoročno naprijed prema Uniji, da ne postaenmo izolirani OTOK, opterećeni presudama, ratom, zločinima. Nemamo susjede kao što su Šveđani,Finci , Nijemci, Francuzi, nemamo banke kao Švicarska, nemamo naftu kao Norveška koje su osim naše regije izvan EU i to je naša pokora da NEMAMO STRATEŠKE, GEOPOLITIČKE i EKONOMSKE ALTERNATIVE EUROPSKOJ UNIJI. A MI NISMO OTOK bilo kakakv izolacionizam sada i ikada u budućnosti bio bi poguban, pogotovo u svjetlu naših odonsa sa susjedima!!!

  • fijuman 02.06.2011.

    Ma vidi se kako su nas nas političari i vlade zastupali interese našeg naroda pred EU u sferi poljoprivrede i ribarstva. Riješio bih ja ZERP i sve drugo na jednostavan način. Pošto mi ni u čemu ne možemo parirati EU predlažem da se uvede koncesije za ZERP i svaki ribar iz EU koji ribari neka lijepo uplati jednokratnu naknadu RH od barem 300000-500000,00 EUR-a pa i više pa neka izvoli i lovi ribe. Oni bi lovili i krali ribu u našem dijelu mora a nebi ništa uložili, jer u njihovom zbog zagađenja ionako više nema niti riba niti trava.

  • hostzg 02.06.2011.

    To se zove lobiranje, nije mito, nije nikakvo krivično djelo niti ima ikakve veze s protuzakonitim radnjama. Samo mi mali Hrvati još živimo u zabludi kako je to nešto strašno a takve stvari se svakodnevno odvijaju na svjetskoj sceni. To je potpuno normalna stvar - trampa, u jednom obliku. Na koji drugi način točno da se to sredi? Šta, doći će naši u neko minstarstvo u Sloveniji na šalter, izabrati paket, platiti i dobiti račun jel? A inače, iznos od 2M Eura potroše male do srednje velike firme za svoje akcije lobiranja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare