To je to što me zanima!

Slovenska vlada primila paket sa sumnjivim bijelim prahom

Kad su paket otvorili iz njega se prosuo bijeli prah koji ne bi trebao biti opasan. Slične pošiljke dobila su neka ministarstva, sjedišta općina i slovenski parlament
Vidi originalni članak

Policija je priopćila da joj je dojava o sumnjivoj pošiljci prenesena u 9 sati, a pošiljka je otvorena upravo kad je trebala početi redovita sjednica vlade.

Slične sumnjive pošiljke s bijelim prahom dobili su i u slovenskom parlamentu, u nekim ministarstvima te u sjedištima općina u Ljubljani i Kopru.

Ovo nije prvi ovakav incident. U Sloveniji su već zabilježeni slučajevi paketa s bijelim prahom za koji se kasnije utvrdilo da nije opasan i da ne sadrži spore antraksa. Prije dvadesetak dana takvu je pošiljku dobio jedan odvjetnik iz Ljubljane zadužen za ovrhe. Sličnih uzbuna je bilo i u nekim institucijama i općinama, ali su se uvijek do sada pokazale lažnima. 

Inače, antraks se može koristiti za bioterorizam. U rujnu 2001. godine u SAD-u spore antraksa poslane su poštom na nekoliko lokacija. Čak 22 osobe su oboljele, a pet ih je umrlo.


Idi na 24sata

Komentari 24

  • diplomat 30.04.2015.

    Što se sad pravite fini? Šmrčite, nosnice će vam bolje funkcionirati.

  • colonelo 29.04.2015.

    ... hi hi hi hi ... pa to je zabuna ... taj je poslan u Banske dvore ... strava ...

  • oktopus1 29.04.2015.

    pjesak sa beskrajnih slovenskih plaza

Komentiraj...
Vidi sve komentare