To je to što me zanima!

Slovenske banke za odobrenje kredita traže testiranje na HIV

Predstavnici banke od koje je par iz Slovenije zatražio kredit rekli su kako je dobivanje takvih podataka o klijentima standard njemačkog reosiguranja
Vidi originalni članak

Banke u Sloveniji za odobravanje hipotekarnog kredita koji prelazi 75.000 eura zahtijevaju i zaključivanje ugovora o životnom osiguranju te test na virus HIV-a. Slovenski Dnevnik objavio je priču mladog para koji je ispričao kako je i njihov liječnik bio iznenađen jer im je morao napisati uputnicu za testiranje na HIV. 

Tek nakon testova za sklapanje ugovora o životnom osiguranju su od banke dobili kredit za svoj stan. Predstavnici banke od koje je par zatražio kredit rekli su kako je dobivanje takvih podataka o klijentima standard njemačkog reosiguranja Muenchner Rueckversicherung Gesselschaft.

Klijentima se ne navodi tko će njihove zdravstvene podatke i u koju svrhu koristiti te se postavilo pitanje u slovenskoj javnosti tko bi sve mogao doći do tih podataka. Osiguravajuća društva pak tvrde kako su njihovi podaci zaštićeni te da se djelatnici obvezuju na zaštitu privatnosti.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • rezucka 11.09.2012.

    Još malo pa će za dobiti kredit trebati napraviti komplet liječnički pregled,uz potvrdu da li je žena trudna.................

  • okvardz 11.09.2012.

    onaj od koga prosimo ima pravo da čak i lajemo, njačemo itd.

  • winterlady 11.09.2012.

    pa ovo je presasavo...imaju li te banke granice?

Komentiraj...
Vidi sve komentare