To je to što me zanima!

Slovenski ministar: 'Hrvati ne kontroliraju dobro Schengen. Uvodimo kontrolu na granici'

Podsjetimo, Italija je ranije objavila kako će na granici sa Slovenijom uvesti unutarnji nadzor koji će trajati dva mjeseca i to zbog opasnosti od terorizma, a sada Slovenci isto uvode Hrvatima i Mađarima
Vidi originalni članak

- Slovenija će uvesti unutarnje kontrole na granicama s Hrvatskom i Mađarskom - potvrdio je slovenski ministar unutarnjih poslova Boštjan Poklukar.

Podsjetimo, Italija je ranije objavila kako će na granici sa Slovenijom uvesti unutarnji nadzor koji će trajati dva mjeseca i to zbog opasnosti od terorizma. Ta odluka dolazi nakon eskalacije sukoba na Bliskom istoku te napada u Bruxellesu.

STRAH OD TERORIZMA Talijani jačaju nadzor na granici sa Slovenijom: Slovenci isto to namjeravaju napraviti nama?

- Vlada će o tome odlučiti u četvrtak, a o tome sam već obavijestio mađarske i hrvatske ministre unutarnjih poslova - rekao je slovenski ministar za N1 Slovenija.

Dodao je kako Slovenija ''nije zadovoljna načinom na koji Hrvatska kontrolira schengensku granicu''.

- Teroristička prijetnja veća je zbog sukoba na Bliskom istoku i učinit ćemo sve što možemo za sigurnost Slovenije - poručio je, a nije ni odbacio mogućnost da granične kontrole traju dulje od dva mjeseca u slučaju pogoršanja situacije jer opasnost od terorizma postoji.

PUNKTOVI KOD GRANIČNIH PRIJELAZA Slovenci pooštravaju mjere uz granicu s Hrvatskom. Slovenski ministar objasnio što se mijenja

- Vidimo što se dogodilo u Francuskoj i Belgiji. Slovenija nije iznimka. Vjerujem kako to povećava sigurnost Slovenije, koja je na prvom mjestu. Situacija na Bliskom istoku je komplicirana, moramo učiniti sve što smo dužni učiniti za sigurnost Slovenije - poručio je Poklukar.

Idi na 24sata

Komentari 185

  • habanero 20.10.2023.

    Slovenija za razliku od nas stiti svoje

  • 19.10.2023.

    Slovenija je država koja misli na svoje građane ,zato to i čine,zato i imaju skoro duplo bolje plaće od nas,standard,...

  • 19.10.2023.

    Krive su koje kakve udruge koje štite "doktore " a pljuju po policiji !

Komentiraj...
Vidi sve komentare