To je to što me zanima!

Slovenski premijer o arbitraži: 'Neprihvatljiva odluka Hrvata'

Zoran Milanović i Miro Cerar održali su kratak sastanak o arbitraži. 'Svatko je pojasnio svoje stajalište nakon čega smo se razišli', kazao je slovenski premijer
Vidi originalni članak

Hrvatski i slovenski premijer u četvrtak su na konferenciji o zapadnom Balkanu u Beču održali kratki sastanak na kojem su razgovarali o arbitražnom postupku, javlja RTV Slovenija.

- Svatko je pojasnio svoje stajalište nakon čega smo se razišli - kazao je slovenski premijer Miro Cerar te dodao kako obje države ustraju pri svojim stajalištima

Istaknuo je kako arbitražni postupak teče i dalje te treba pričekati odluku Arbitražnog suda koja će biti obvezujuća za obje strane.

Milanović: Razgovarali smo, nismo pregovarali

Nakon završetka summita o zapadnom Balkanu u Beču i Milanović se dotakao sastanka s Cerarom. 

- Razgovarao sam sa svojim kolegom Mirom Cerarom u četiri oka pola sata, razgovarali smo, nismo pregovarali, pozicije su jasne, njihove i naše, ali to ne bi trebalo pomutiti naše dobre odnose, i osobno dobre, ali to je manje bitno - rekao je hrvatski premijer.

'Imamo puno istomišljenika koji smatraju da hrvatska odluka nije prihvatljiva'

Cerar i slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec slovensko su stajalište oko arbitražnog spora danas predstavili i drugim sudionicima današnje konferencije.

- Ukazali smo da je sporazum valjan i da sud nastavlja sa svojim radom. Očekujemo da će sve države poduprijeti da se sporazum provede do kraja. Sigurni smo kako imamo puno istomišljenika koji smatraju da hrvatska odluka u ovom slučaju nije prihvatljiva - kazao je Cerar.

Idi na 24sata

Komentari 104

  • 28.08.2015.

    Hoće li Slovenci i izbjeglicama naplaćivati vinjete za prolazak?

  • GJURO 28.08.2015.

    Jadna je država za čije se dobro Zoka bori

  • leoirex1 28.08.2015.

    Sramota za Sloveniju, zašto nisu više u stanju pregovarati o tom problemu sa Hrvatskom?

Komentiraj...
Vidi sve komentare