To je to što me zanima!

Slučaj Credo: Barača zadržali u pritvoru, tvrdi kako nije kriv

Boris Barač je inače većinski vlasnik propale banke, a jedan je od 6 osumnjičenih za izvlačenje novca i propast banke. Svi bi trebali biti ispitani do ponedjeljka
Vidi originalni članak

Boris Barač prvi je ispitan u slučaju Credo banka u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu. Doznajemo kako je Barač iznio obranu, i tvrdi da nije kriv.

Unatoč poricanju krivnje određen mu je 48-satni pritvor, a u ponedjeljak će se odlučivati o eventualnom daljnjem zadržavanju u istražnom zatvoru.

Barač je inače većinski vlasnik propale Credo banke, a jedan je od šest osumnjičenih za izvlačenje novca i propast banke.

Do ponedjeljka trebali bi biti ispitani svih šestero, a to su uz Barača drugi većinski vlasnik banke Mirko Vuković, te predsjednik uprave Šime Luketin i član uprave Mate Mišić. Uz njih su kako neslužbeno doznajemo privedeni i sinovi većinskih vlasnika, Vibor Barač i Marko Vuković, a svi se terete za zlouporabu položaja i ovlasti.

Nakon što se svi ispitaju, odlučit će se o njihovom zadržavanju u pritvoru.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Camil_1 12.12.2011.

    Barač tvrdi da nije kriv, a oni ga drže u pritvoru??????????

  • lobotomix 11.12.2011.

    i onda se žalimo što se banke prodaju strancima. sad se vidi za što nama trebaju naše banke - da se lakše operjaju lopovi. i riječka i credo banka propale zbog istog cilja, lopovluka domaćih. tko će te bolje opljačkati nego tvoj. da nisu ušle strane banke tko zna bi li išta vidjeli od naše štednje, novaca i ičega, a tek onda bi vidjeli kreditiranje i kamate.

  • zelot 11.12.2011.

    Meni je ta cijela priča oko Credo banke čudna. Postavlja se pitanje zašto su oni išli izvlačiti lovu na tako naivan način i uzrokovali propast banke kad se zna da su u banke Hrvatskoj koke koje nesu zlatna jaja, a ovi svoju koku išli zaklat.

Komentiraj...
Vidi sve komentare