To je to što me zanima!

Slučaj Maškarin: Preslika nalaza nije ista kao original

Dok se ne utvrdi vjerodostojnost preslike nalaza vještaka Medicinskog fakulteta u Osijeku koja je na sud stigla poštom, ne može se nastaviti suđenje dr. Popoviću
Vidi originalni članak

Na Općinskome sudu u Rijeci u utorak se trebalo nastaviti suđenje kirurgu dr. Branku Popoviću kojega se tereti za nesavjesno liječenje Rabljanina Miroslava Maškarina. Sutkinja Sandra Vučković odgodila je suđenje za 6. srpnja jer se u spisu pojavila preslika nalaza vještaka Medicinskog fakulteta u Osijeku, koja nikako ne ide u prilog kirurgu Popoviću. Kuverta je na sud stigla poštom. Preslika se ne podudara s originalom. Original s datumom 6. prosinca 2010. je potpisan od strane triju vještaka i predsjednika povjerenstva. Dopunjena preslika originala potpisana je od strane vještaka, ali ne i predsjednika povjerenstva. Datum upisan na njoj jest 20. prosinca 2010. godine. Vještak iz Osijeka koji je trebao svjedočiti ne zna ništa o preslici.

- Preslika je neozbiljna, neprofesionalna i nezakonita. Trebalo bi utvrditi njenu autentičnost, razloge i okolnosti pod kojima je dospjela u spis. Ne zna se ni jesu li potpisi vještaka vjerodostojni ili skenirani, kao ni zašto nema potpisa predsjednika povjerenstva. Bilo kako bilo, moj klijent bi za to protiv nekoga mogao podnijeti kaznenu prijavu - Milenko Škrlec, branitelj doktora Popovića.

- Nesporno je da je preslika konkretnija od originala. Ide na štetu okrivljenika i u njoj se navodi da je postupano protivno pravilima struke, komentirala je Ingrid Barić, odvjetnica Maškarina. Do ročišta u srpnju, osječki Medicinski fakultet morat će se očitovati o sudu dostavljenim nalazima i njihovoj autentičnosti.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • IrvinMujčin 17.05.2011.

    Jaca-Mladost mu ode,u americi lik tuzio mc donald i dobio 10 milijona dollara,a nasao je dlaku u hamburgeru da nepricam druge tuzbe samo kod nas jadnika razapet do zadnje kapi.Ti svoje prijatelje spominjes ajd se ti ubaci u kozu i ja mogu svoje komentirat prijatelje ali ajd se ubaci zamisli.Amber Carson iz Philadelphije odlučila je, poskliznuvši se na piće koje je bilo proliveno na podu, tužiti restoran. Zanimljivo, poskliznula se na isto piće koje je trenutak prije sama prolila kada je pogodila dečka u glavu nakon kratke prepirke. Obrana je pokušala dokazati da je Amber Carson unaprijed isplanirala pad no sud nije prihvatio takvo objašnjenje te naložio restoranu da isplati 113, 500 tisuća dolara. Amber Carson slomila je ruku prilikom pada.

  • jaca amsterdam_1 17.05.2011.

    trazi para kolko nebi dobio ni u americi! znam ljude koji su ostali bez noge i plafon za to je milja kn a ovaj trazi nebu nebesku cifru! s tim da su moji poznanici patili sa otkinutim nogama na zivo a ne na stolu!

  • MarinaTot 17.05.2011.

    A jesmo jadna država.. Čovjek je operirao slijepo crijevo, odrežu mu nogu i sad se čovjek s njima navlači godinama.. Daj mu pare brate mili da si kupi protezu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare