Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Slučaj Maškarin: Preslika nalaza nije ista kao original

Dok se ne utvrdi vjerodostojnost preslike nalaza vještaka Medicinskog fakulteta u Osijeku koja je na sud stigla poštom, ne može se nastaviti suđenje dr. Popoviću

Goran Kovačić
Foto: Goran Kovačić
5 komentara

Na Općinskome sudu u Rijeci u utorak se trebalo nastaviti suđenje kirurgu dr. Branku Popoviću kojega se tereti za nesavjesno liječenje Rabljanina Miroslava Maškarina. Sutkinja Sandra Vučković odgodila je suđenje za 6. srpnja jer se u spisu pojavila preslika nalaza vještaka Medicinskog fakulteta u Osijeku, koja nikako ne ide u prilog kirurgu Popoviću. Kuverta je na sud stigla poštom. Preslika se ne podudara s originalom. Original s datumom 6. prosinca 2010. je potpisan od strane triju vještaka i predsjednika povjerenstva. Dopunjena preslika originala potpisana je od strane vještaka, ali ne i predsjednika povjerenstva. Datum upisan na njoj jest 20. prosinca 2010. godine. Vještak iz Osijeka koji je trebao svjedočiti ne zna ništa o preslici.

- Preslika je neozbiljna, neprofesionalna i nezakonita. Trebalo bi utvrditi njenu autentičnost, razloge i okolnosti pod kojima je dospjela u spis. Ne zna se ni jesu li potpisi vještaka vjerodostojni ili skenirani, kao ni zašto nema potpisa predsjednika povjerenstva. Bilo kako bilo, moj klijent bi za to protiv nekoga mogao podnijeti kaznenu prijavu - Milenko Škrlec, branitelj doktora Popovića.

- Nesporno je da je preslika konkretnija od originala. Ide na štetu okrivljenika i u njoj se navodi da je postupano protivno pravilima struke, komentirala je Ingrid Barić, odvjetnica Maškarina. Do ročišta u srpnju, osječki Medicinski fakultet morat će se očitovati o sudu dostavljenim nalazima i njihovoj autentičnosti.

Možda vas zanima i ovo:
Message