To je to što me zanima!

Slučaj 'Pistorius': 'Slomio' se ključan svjedok tužiteljstva!

Pistoriusova obrana je 'slomila' ključnog svjedoka tužiteljstva, koji je na kraju rekao da je svjedok koji je navodno sve čuo i vidio zapravo bio udaljen više od 600 metara
Vidi originalni članak

Nakon 45-minutne stanke u popodnevnim je satima nastavljeno saslušanje najpoznatijeg paraolimpijskog sportaša svijeta Oscara Pistoriusa zbog ubojstva svoje djevojke Reeve Steenkamp. 

Ključni svjedok tužiteljstva Hilton Botha "slomio" se u nastavku saslušanja, nakon prilično uvjerljivog nastupa u prvom dijelu. 

Naime, uoči stanke Botha je iznio prilično uvjerljive dokaze da Pistorius nije zvao policiju nakon što je upucao svoju djevojku, te da je ipak u trenutku kada je pucao imao proteze na svojim nogama, s obzirom na to da su rupe od metaka u vratima imale putanju odozgo prema dolje. 

Podsjetimo, obrana je tvrdila da je pucao iz straha (s poda), jer se osjećao bespomoćno i ugroženo bez njih. Botha je također izjavio da mu je svjedok, Pistoriusov susjed, rekao da je čuo svađu i ženski vrisak prije pucnjave. 

No, nakon stanke je došao red na obranu koja je, kao što smo spomenuli, "slomila" istražitelja. 

Naime, obrana je tražila od Bothe da odgovori na kojoj se udaljenosti nalazio taj svjedok koji je sve to tako dobro čuo. Botha se nakon toga počeo izmotavati, a u konačnici je rekao da je udaljenost bila preko 600 metara! 

Pistoriusova obitelj: 'Istina izlazi na vidjelo'

Nakon toga se sudnicom prolomio žamor, a Pistoriusova je obitelj odahnula, smatrajući da je njegovo svjedočenje "palo u vodu". 

Nedugo je nakon toga sudac prekinuo saslušanje, te nastavak zakazao za četvrtak. 

Po izlasku iz sudnice Pistoriusova obitelj imala je svega nekoliko riječi za poručiti: "Istina izlazi na vidjelo". 

Podsjetimo, Pistorius je 14. veljače u jutarnjim satima kroz kupaonska vrata upucao svoju djevojku, misleći, kako sam tvrdi, da je provalnik. 

Idi na 24sata

Komentari 62

  • theatre2606 21.02.2013.

    ipak je to priznati i veliki sportas kojemu ce poput Horvatincica dokazati nevinost, jer ljudi moji koliki bi od nas 4 puta u glavu pogodili moguceg pljackasa u samoobrani, sto je mislio da ga Predator napada pa da ga jedan hitac nece zaustaviti, ma daj molim te

  • ružanprljavzao 21.02.2013.

    Šta bi ga sad svi trebali žaliti što je invalid, a šta ako je obični ljubomorni hladnokrvni ubojica?

  • ŠimoŽgela 21.02.2013.

    a sta je navodni provalnik radio u kupaoni....krao wc skoljku,ha,ha...mislio da je provalnik,ha,ha,ha.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare