To je to što me zanima!

Službenik izdao lažno uvjerenje da se ne vodi kazneni postupak, s potvrdom se zaposlio u Hitnoj

Sudski službenik Općinskog suda u Splitu, stalne službe u Imotskom, izdao je uvjerenje da se protiv 30-godišnjaka ne vodi kazneni postupak iako je imao dvije potvrđene optužnice
Vidi originalni članak

USKOK je priopćio kako je, na temelju provedenih izvida i rezultata kriminalističkog istraživanja PU splitsko-dalmatinske, otvorio istragu protiv dvojice hrvatskih državljana u dobi od 39 i 30 godina zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

- Osnovano se sumnja da je I. okr., u razdoblju od 27. srpnja 2018. do 12. listopada 2018. u Imotskom i Splitu, kao ovlašteni službenik Općinskog suda u Splitu, Stalne službe u Imotskom, na traženje II. okr., pristao izraditi uvjerenje u kojem je neistinito naveo da se protiv njega ne vodi kazneni postupak, iako je uvidom u sustav eSpis utvrdio da se protiv II. okr. vode dva kaznena postupka po osnovi potvrđenih optužnica Općinskog državnog odvjetništva u Splitu - izvijestio je Uskok.

Tako izrađeno uvjerenje trebalo mu je za zapošljavanje u Zavodu za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije, gdje ga je i predao prilikom zasnivanja radnog odnosa za radno mjesto vozača u sanitetskom prijevozu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • liliZG2.0 13.07.2023.

    ak imaš Zemu na pravom mjestu , sve se može

  • Marijan Fletko 13.07.2023.

    A iz Sabora može u Remetinec i opet iz pritvora u Sabor..čudni neki zakoni

Komentiraj...
Vidi sve komentare