To je to što me zanima!

Smanjili mu kaznu: Poreznik mora dvije godine u zatvor

Zbog primanja mita bivši voditelj Porezne ispostave Zagreb Centar Zdravko Markač osuđen na dvije godine zatvora. Njemu i majci oduzeta je imovina od 1,1 mil. kuna
Vidi originalni članak

Zbog primanja mita bivši voditelj Porezne ispostave Zagreb Centar Zdravko Markač je u petak na Županijskom sudu u Zagrebu nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora. Pored toga njemu i njegovoj majci oduzeta je imovina u iznosu 1,1 milijuna kuna za koju nisu mogli dokazati da su je stekli zakonito. 

Porezni inspektor Ranko Vukoja koji je tijekom suđenja priznao da je poticao Markača na primanje mita dobio je godinu dana uvjetno. Neće u zatvor ako u tri godine ne ponovi djelo. Željko Sičaja, financijski inspektor, dobio je šest mjeseci uvjetno s rokom kušnje dvije godine. 

Vukoja i Sičaja Markaču su iznijeli prijedlog 2008. godine da tvrtkama Denisa Dorčića "izađe u susret" i "zažmiri" kod poslovanja tih tvrtki odnosno da ne utvrdi činjenice nepogodne za te tvrtke. Dorčić je Vukoji 11. veljače 2009. dao 35.000 eura mita što su podijelili on i Markač, a policija ih je uhitila sa "prstima u pekmezu". 

Dobili manje kazne nego na prvom suđenju

Sva trojica optuženih prošla su drastično bolje nego na prvom suđenju. Naime Markač je tada bio osuđen na četiri godine zatvora te su trebali oduzeti njemu i obitelji 3,5 mil. kuna. Vukoja je dobio godinu i pol zatvora, a Sičaja šest mjeseci. No tijekom prvog suđenja nije kao svjedokinja ispitana Štefanija Markač, majka prvookrivljenog, na koju glasi veći dio imovine pa je Vrhovni sud ukinuo presudu i vratio suđenje na početak. Nakon što odsluži kaznu, Markač sljedećih pet godina neće smjeti raditi kao državni službenik.  

Idi na 24sata

Komentari 6

  • pčela 19.09.2014.

    Ma uzeli su im(ako i jesu) samo mali dio da nam zamažu oći.Nesposobnost,mito i korupcija svugdje.

  • hadred18 19.09.2014.

    Nema spasa, nego svi u sabor ili visoke funkcije, pa malo u zatvor , pa onda opet tako iz dana u dan. Jadan kako će izdržati dvije godine ? :( Ne gine mu sabor poslije zatvora ahhahaah

  • zlatko 19.09.2014.

    ostalo je njima još dosta love

Komentiraj...
Vidi sve komentare