To je to što me zanima!

Smijenili članove Uprave HAC-a i donijeli proračun

Ministar prometa Božidar Kalmeta rekao je da je Uprava HAC-a otišla zbog loše klime. Vlada je na sjednici podržala i prijedlog proračuna za 2010.
Vidi originalni članak

Ministar prometa Božidar Kalmeta potvrdio je u subotu kako je Vlada na zatvorenom dijelu sjednice smijenila Upravu Hrvatskih autocesta. Kazao je da je Uprava smijenjena zbog 'loše klime'. Novi predsjednik Uprave HAC-a je Stjepko Boban koji je došao iz Hrvatskih cesta. Na njegovo mjesto zasjeo je Jakov Krešić.

VLADA POSLALA PRIJEDLOG PRORAČUNA U SABOR
Premijerka Jadranka Kosor na početku sjednice Vlade čestitala je novom ministru gospodarstva Ðuri Popijaču i zaželjela mu da se dobro osjeća u Vladi. No, dodala je kako nema ni jednu sekundu za uhodavanje. Prijedlog državnog proračuna za iduću godinu Vlada je podržala jednoglasno. Prijedlog proračuna planira prihode od 112,800 milijardi kuna, što je 1,5 posto više nego ove godine, te rashode od 121,4 milijarde, što je oko 900 milijuna kuna više. Vlada je najavila gospodarski rast od 0,5 posto 2010. i 3,5 posto 2012., uz inflaciju od 3 posto.
 - Ukoliko dođe do oporavka razmotrit ćemo eventualno ukidanje kriznog poreza i prije kraja iduće godine, no to govorim s velikim oprezom - kazala je Kosor. Dodala je i kako svi koji kažu da je Vlada trebala još rezati proračun upru prstom u ono što se trebalo rezati, te nek sami kažu kako i koliko. Ako to učine, poručila je Kosor, to će biti sugestija Vladi, a ne kritika.
Najviše razloga za zadovoljstvo će imati umirovljenici koji će dobiti 582 milijuna kuna više, a malo će porasti i trošak za porodiljne naknade. No subvencije za poljoprivrednike će se smanjiti.

'NEMAM ČAROBNI ŠTAPIĆ, NO OČEKUJU NAS BOLJA VREMENA'
Nemam čarobni štapić da odmah riješim sve probleme koji guše hrvatsko gospodarstvo, no bolja nas vremena očekuju, rekao je novi ministar gospodarstva Đuro Popijač za dnevnik HRT-a. Rekao je da svi analitičari očekuju da će rast gospodarstva u idućoj godini biti 0,5 posto. Dodaje da se u što kraćem roku moraju riješiti problemi brodogradilišta. Kao glavni plan za pokretanje gospodarstva Hrvatske je naveo rasterećenje od van poreznih nameta. Dodao je i da moraju pomoći tvrtkama koje su u poteškoćama. Važno  je, smatra Popijač, i što prije zaustaviti pad potrošnje.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • TESSA_1 22.11.2009.

    ma da nemojte mi reć, šta mislite da smo mi glupi slične budete postavili nazad

  • stara50 22.11.2009.

    da bi ostvarili ovakav proračun prodat će i ovo malo hrvatske sto je ostalo

  • nogometas05 21.11.2009.

    Nesto o Kresicu..uvijek neki direktor sa debelim vezama i na preporuke,ali gdje god je bio sve je propalo i drugi su morali mest ono sto je on zasrao...Direktor Vinkovacke bolnice iako o zdravstvu veze nema,pa Hp-expresa,pa direktor Hrvatskih posta,pa uvijek clan nekih nadzornih i drugih odbora gdje se pere lova te sada direktor Hac-a..citam i ne vjerujem ali gdje god je \"radio\"sve je otislo k vragu..pa Sanader ga je osobno 2 puta smijenjivao pa zamislite onda o kakvom se uhljebu i lopovu radi...a prema radnicima da ne govorim kakvo je smece..sramota!

Komentiraj...
Vidi sve komentare