To je to što me zanima!

'Smijenit ćemo diktatora': Na ulici traže ostavku Đukanovića

Ultimatum je neopoziv i ako se ne ispuni u subotu će se u Podgorici okupiti cijela Crna Gora - poručio je Andrija Mandić koji je dodao kako će "smijeniti diktatora"
Vidi originalni članak

Jedan policajac je teže, a petorica lakše ozlijeđeno u masovnim prosvjedima koji su u nedjelju navečer održani u Podgorici. Kamenom je pogođen i jedan prosvjednik te urednik crnogorske televizije Pink Ivana Drobnjak.

Prosvjede je organizirao opozicijski Demokratski front koji traži ostavku premijera Mila Đukanovića i cijele vlade te formiranje prijelazne vlade, piše Blic .

Rok za ispunjenje zahtjeva prosvjednika je subota:

- Ultimatum je neopoziv i ako se ne ispuni u subotu će se u Podgorici okupiti cijela Crna Gora - poručio je jedan od čelnika Fronta Andrija Mandić koji je dodao kako će "smijeniti diktatora" i pozvao Đukanovićeve koalicijske partnere DPS da izađu iz vlade.

Demokratski front prosvjede je, osim nedjelje, organizirao i dan ranije kada je suzavcem i gumenim mecima intervenirala i policija jer su prosvjednici razbijali stakla, bacali boce i kamenje na policiju. Policiju se nazivalo i "psima", "ubojicama", "ustašama"...

I u nedjelju su prosvjednici policiju napadali kamenjem, bakljama i bocama, a oštetili su i nekoliko vozila parkiranih u središtu grada.

Unatoč prozivkama DF-a, crnogorska vlada poručila je da premijer Đukanović nije napustio Crnu Goru.

Situacija u Podgorici u ponedjeljak je mirna, ali napeta u iščekivanju daljnjih događaja.

Milo Đukanović u Crnoj Gori, što kao predsjednik što kao premijer, na vlasti je od 1998. godine .

Opozicija je prosrpska, a smeta im ulazak u NATO

Prosvjede u Crnoj Gori inicirala je opozicija bliska Srbiji , a prosvjednicima u Podgorici daju podršku i neki građani Srbije koji su, primjerice u nedjelju, pristigli s desetinama autobusa.

Jedan od "okidača" za prosvjede bio je izvjestan ulazak Crne Gore u NATO bez referenduma kao i pokušaj oduzimanja moći Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Idi na 24sata

Komentari 258

  • dario1983 20.10.2015.

    pocinje i europsko proljece, samo naprijed

  • 779danai4ure 20.10.2015.

    kako god skupa su haračili i uništavali našu Domovinu i svojatali Dubrovnik ka svoj tako da ,toliko o bivšim 'cimerima'.

  • sceletroy 19.10.2015.

    sa tako podijeljenim narodom crna gora nikad ne bi smjela postati dio nato-a. pogotovo bez referenduma. nije trebala niti hrvatska.

Komentiraj...
Vidi sve komentare