To je to što me zanima!

U mirovini od prosinca: Bivši ravnatelj Remetinca se objesio

Tomislav Kralj je do kolovoza prošle godine bio upravitelj zatvora u Remetincu. Unutrašnjim nadzorom utvrđene su brojne nepravilnosti u poslovanju kaznionice
Vidi originalni članak

Bivši upravitelj zatvora u Remetincu Tomislav Kralj ubio se u kući u Novom Zagrebu. Njegovo tijelo pronađeno je jutros u obiteljskoj kući u zagrebačkom naselju Trokut. Navodno je počinio samoubojstvo vješanjem, javlja HRT

Dugogodišnji upravitelj zatvora u Remetincu, u kolovozu 2012. imenovan je za upravitelja Kaznionice u Turopolju. Tijekom njegova mandata u zatvoru u Remetincu, sumnja se, počinjene su mnoge nepravilnosti. 

Unutarnjim nadzorom poslovanja zatvora utvrđene su određene nepravilnosti, zbog čega su u studenome 2012. suspendirane voditeljica financija i njezina pomoćnica. Prikupljeni podaci tada su dostavljeni državnom odvjetništvu koje bi trebalo utvrditi jesu li počinjena kaznena djela. 

Nakon početnih primjedbi na poslovanje i prvih sumnji o mogućim nepravilnostima, Središnji ured Uprave za zatvorski sustav lani je, sredinom listopada, u Remetinec uputio unutarnji nadzor koji je potvrdio te sumnje. U Ministarstvu pravosuđa tada su rekli kako je utvrđen niz nepravilnosti u financijskom poslovanju. 

Među ostalim, sumnja se da su upravitelji i načelnici odjela posuđivali novac iz blagajne zatvora, što je protivno zakonu, pri čemu neke posudbe nisu čak niti knjižene. Također je utvrđeno da je računovodstvo zatvora od ožujka 2012. zaposlenicima uplaćivalo veće iznose nego što im po zakonu pripadaju i to zato što se nisu primjenjivali novi porezni razredi propisani izmjenama Zakona o porezu na dohodak. 

Sumnjalo se da je krivim obračunavanjem plaća, odnosno poreza na dohodak državni proračun oštećen za oko 350 tisuća kuna.

Nakon nadzora Kralj nije bio suspendiran. I dalje je normalno radio. Lani u prosincu podnio je zahtjev za umirovljenjem i od početka godine bio je u mirovini.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • pijevac 12.01.2013.

    bilo bi mu grdo da je morao boraviti u svojoj ustanovi s one strane rešetaka...

  • Renaldo 12.01.2013.

    Mene opće ne zanima zašto se (i da li se) uopće ubio dotični čovjek. Ali me i te kako zanima kako to, da je optužen za financijske malverzacije (krađu) i umjesto da barem bude suspendiran dok se vodi istraga, nadležni ministar ga "za kaznu" postavlja za upravitelja drugog zatvora ? Eeeee to je veliko i "stvarno" pitanje cijenjeni "gospodine" ministre? A odgovor?

  • renatak 12.01.2013.

    I da ga žalim?! Ne mogu... samo mi je drago da mu je proradila savjest. Kad bi barem tako svima, da vidiš biznisa sa lijesovima

Komentiraj...
Vidi sve komentare