To je to što me zanima!

'Smjena ravnatelja Doma za starije ili ostavka župana'

Radi se o ogromnoj grešci s užasnim posljedicama. Ravnatelj Ivan Škaričić po Statutu organizira i odgovoran je za stručni rad Doma za starije i nemoćne u Splitu, kaže Goran Kotur
Vidi originalni članak

Predsjednik splitskog SDP- a Goran Kotur poručio je da, ako ne dođe do trenutačne smjene ravnatelja Doma za starije i nemoćne Ivana Škaričića, župan Blaženko Boban mora podnijeti ostavku.

Podsjeća kako je petnaest štićenika Doma za starije i nemoćne osobe u Splitu deset dana imalo temperaturu, no nisu poduzete odgovarajuće protuepidemijske mjere. Jasno je, smatra, da netko u tako ozbiljnoj situaciji nije obavio svoj posao. 

- S obzirom da zdravstvena inspekcije nije našla elemente krivog postupanja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i liječnice, očito je da je netko drugi napravio ozbiljan propust koji je rezultirao zarazom više desetaka starijih i nemoćnih ljudi kao najrizičnije skupine. I devet njih je umrlo. Radi se o ogromnoj grešci s užasnim posljedicama. Ravnatelj Ivan Škaričić po Statutu organizira i odgovoran je za stručni rad Doma za starije i nemoćne u Splitu. Stoga je sasvim jasno od prvog dana da je odgovoran po službenoj dužnosti - kaže.

Splitski SDP  je poručio da Upravno vijeće Doma za starije i nemoćne osobe u Splitu mora odmah razriješiti dužnosti ravnatelja Ivana Škaričića, a ako to ne učini, tada župan Blaženko Boban mora razriješiti dužnosti članove Upravnog vijeća. 

- Župane, ravnatelja Doma Ivana Škaričića treba odmah smijeniti zbog toga što bilo kakvo dodatno odgađanje ozbiljno narušava povjerenje u sustav tijekom epidemije. Ovdje se ne radi o sitnom propustu, već o iznimno ozbiljnoj situaciji. Bez reakcije nadležnih šalje se svima ostalima na odgovornim dužnostima poruka da se nerad i nered s višestrukom smrtnom posljedicom tolerira. Ako ne dođe do trenutačne smjene ravnatelja Doma i tako barem pokušaja vraćanja povjerenja u sustav, onda mora podnijeti ostavku splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban -zaključuje Kotur. 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • maxim m 26.04.2020.

    nima tu dileme...oba nogon utur...

  • skipi 26.04.2020.

    Kako kaže Lidija.... fuj

  • fijuman 26.04.2020.

    Kaznena prijava i zatvor su jedina opcija za ovakvo besramno zataškavanje nebrige i nestručnosti ravnatelja te odgovornosti za smrt tolikih ljudi i širenje zaraze na sve druge. Sramota a neizreciva bol za one koji su izgubili svoje najmilije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare