Obavijesti

News

Komentari 19

'Smjena ravnatelja Doma za starije ili ostavka župana'

'Smjena ravnatelja Doma za starije ili ostavka župana'
1

Radi se o ogromnoj grešci s užasnim posljedicama. Ravnatelj Ivan Škaričić po Statutu organizira i odgovoran je za stručni rad Doma za starije i nemoćne u Splitu, kaže Goran Kotur

VIDEO

Predsjednik splitskog SDP- a Goran Kotur poručio je da, ako ne dođe do trenutačne smjene ravnatelja Doma za starije i nemoćne Ivana Škaričića, župan Blaženko Boban mora podnijeti ostavku.

Podsjeća kako je petnaest štićenika Doma za starije i nemoćne osobe u Splitu deset dana imalo temperaturu, no nisu poduzete odgovarajuće protuepidemijske mjere. Jasno je, smatra, da netko u tako ozbiljnoj situaciji nije obavio svoj posao. 

- S obzirom da zdravstvena inspekcije nije našla elemente krivog postupanja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i liječnice, očito je da je netko drugi napravio ozbiljan propust koji je rezultirao zarazom više desetaka starijih i nemoćnih ljudi kao najrizičnije skupine. I devet njih je umrlo. Radi se o ogromnoj grešci s užasnim posljedicama. Ravnatelj Ivan Škaričić po Statutu organizira i odgovoran je za stručni rad Doma za starije i nemoćne u Splitu. Stoga je sasvim jasno od prvog dana da je odgovoran po službenoj dužnosti - kaže.

Prebacivanje sticenika doma za starije i nemocne u Splitu u karantenu

Splitski SDP  je poručio da Upravno vijeće Doma za starije i nemoćne osobe u Splitu mora odmah razriješiti dužnosti ravnatelja Ivana Škaričića, a ako to ne učini, tada župan Blaženko Boban mora razriješiti dužnosti članove Upravnog vijeća. 

- Župane, ravnatelja Doma Ivana Škaričića treba odmah smijeniti zbog toga što bilo kakvo dodatno odgađanje ozbiljno narušava povjerenje u sustav tijekom epidemije. Ovdje se ne radi o sitnom propustu, već o iznimno ozbiljnoj situaciji. Bez reakcije nadležnih šalje se svima ostalima na odgovornim dužnostima poruka da se nerad i nered s višestrukom smrtnom posljedicom tolerira. Ako ne dođe do trenutačne smjene ravnatelja Doma i tako barem pokušaja vraćanja povjerenja u sustav, onda mora podnijeti ostavku splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban -zaključuje Kotur. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"