To je to što me zanima!

'Šmrče' bijeli prah: 'Vjerojatno je riječ o studentici s VERN-a'

Predsjednik Uprave Veleučilišta Vern’ Branko Štefanović rekao je da je za takvo ponašanje u njihovim internim dokumentima predviđena je i mjera gubitka prava na studiranje
Vidi originalni članak

Sudeći prema dosadašnjim indicijama, postoji velika vjerojatnost da se radi o studentici koja studira na jednom od naših studija - izjavio je Jutarnjem listu predsjednik Uprave Veleučilišta Vern’ Branko Štefanović, komentirajući videosnimku koja implicira da djevojka na predavanju konzumira drogu.

>>> Studentica 'šmrkala' na satu? VERN istražuje snimku s Fejsa

Video u trajanju od devet sekundi snimljen je mobitelom, a pokazuje studenticu u prednjoj klupi kako zaklonjena torbom konzumira prah. Snimka je prvo objavljena na jednoj satiričnoj stranici, ali pojavili su se svjedoci koji tvrde kako je autentična i da nije riječ o zafrkanciji. U komentarima se tvrdi da je uzela kokain ili speed.  Zbog svega toga veleučilište je pokrenulo istragu.

"Veleučilište VERN' zaprimilo je informaciju o videomaterijalu čiji sadržaj upućuje na neprihvatljivo i nedozvoljeno ponašanje jedne naše studentice. Odmah po primitku navedene informacije Veleučilište VERN' pokrenulo je odgovarajuće pravne i druge postupke. Osuđujemo svako postupanje koje se kosi sa zakonima Republike Hrvatske i internim aktima ustanove te će ovaj predmet biti obrađen u skladu s navedenim", stoji u priopćenju koje je to zagrebačko veleučilište u četvrtak objavilo na svojim internetskim stranicama".

Prema potvrdi Branka Štefanovića, u njihovim internim dokumentima predviđena je i mjera gubitka prava na studiranje.

- Na primjer, Etički kodeks navodi da u neprihvatljiva ponašanja spada i dolazak na nastavu ili radno mjesto pod utjecajem alkohola ili opojnih droga, kao i unošenje alkoholnih pića ili opojnih droga u prostore Veleučilišta Vern’ - citira Štefanović.

Kategorički demantira informacije da je Uprava Veleučilišta donijela odluku o testiranju svih studenata na nedozvoljene supstance. 

Idi na 24sata

Komentari 84

  • vilim 17.11.2017.

    Šmrče i Milan Bandić i nikom ništa. Gotovo da je izgubio glas zbog koke ali Miki i dalje šmrče !!..

  • vaga555 17.11.2017.

    Tipično za iskompleksirane balkanjerose !! da nije Vern u pitanju, ovolika hajka uopće ne bi ni nastala. odlična prilika da neškolovani, polupismeni jadnici liječe svoje komplekse! Eto pa na državnih fakultetima studenti ne dolaze na predavanja u svakakvim stanjima, nitko nam ne može potvrdit da se ovakvi incidenti nisu negdje drugdje desili, al se naravno svima svodi na to kako si tu jednu crtu mogu priuštiti samo "bogatuni" sa verna. Ja sam studentica Verna, upisala sam ga radi interesa prema određenoj struci, zaposlena sam i sama se u cjelosti financiram. Imala sam izbor državnih fakuleta, ali zasto najljepše godine provesti čupajući kosu i štrebanjem suvišne i apsolutno beskorisne teorije?? Većina državnih fakulteta je prenekvalitetno koncipirano,zaposlenici su korumpirani sa lošim pristupom prema studentima, posebice ekonomski fakultet kojetga je netko ovdje spominjao, za kojeg je do sada već opće poznato da je ruglo. Također, većina novih poslodavaca smatra kompetentnijeg nekoga sa Verna, koliko god to vama neobrazovanim primitivcima bilo teško za povjerovat. Sa svojim odabiram fakuleta sam prezadovoljna, jer kakva nam je država, takve su nam i sve državne institucije - SRANJE!

  • Roleta 17.11.2017.

    VERN. Dovoljno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare