To je to što me zanima!

Snimke nakon strašnog požara: Pogledajte Notre Dame iznutra

Vatrogasci su se s požarom koji je izbio u ponedjeljak oko 18 sati borili više od osam sati. Materijalna šteta je velika, ali dobra je vijest da je struktura crkve sačuvana
Vidi originalni članak

U utorak poslijepodne počele su se pojavljivati i video snimke unutrašnjosti pariške katedrale Notre Dame nakon stravičnog požara. Jasno se vidi drvena građa koja je padala s krova, gomila pepela, vode, uništeni krov...

Vatrogasci su se s požarom koji je izbio u ponedjeljak oko 18 sati borili više od osam sati. Materijalna šteta je velika, ali dobra je vijest da je struktura crkve sačuvana te da se uskoro kreće u obnovu. 

Francuski predsjednik Emmanuel Macron najavio je u utorak da će katedrala Notre Dame biti obnovljena u roku od pet godina. 

- Obnovit ćemo katedralu i učiniti je ljepšom i želim da to bude gotovo za pet godina, rekao je.

OGLASIO SE DVA PUTA Požar u Notre-Damu: Alarm je zvonio, ali nisu vidjeli vatru...

 Još jučer uputio je poziv na prikupljanje donacija za obnovu spomenika te je u utorak poslijepodne već bilo prikupljeno 700 milijuna eura. 

Hrabrošću ljudskog lanca vatrogasaca, policajaca i gradskih djelatnika spašena su umjetnička djela, relikvije i kruna od trnja za koju se vjeruje da je stavljena na Isusovu glavu prije nego je bio razapet.

NEVIĐENE SCENE IZ PRVE RUKE Potresan video vatrogasaca; 'Požar nije izazvan namjerno'

Tijekom noći pokrenuta je istraga o uzrocima požara i ona upućuje na slučajno izazvanu nesreću.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • centurion 17.04.2019.

    Crkve su centri održavanja masovne hipnoze ljudi! Sve ih treba sravnit s zemljom zajedno s đamijama!

  • 17.04.2019.

    DT2311 E da te sada nagazim. Za vrijeme početka rata 1991-1992 svaku nedjelju je iz Lyona dolazio Francuz sa šleperom punim sanitetskog materijala. Dolazio je u Rijeku, i sve je preuzimala HV. Nije nikada prije dolazio u Jugoslaviju odnosno Hrvatsku, ali je stao na stranu Hrvata. Iskrcao bi šleper i natrag, jer u ponedeljak je radni dan. Lyon nije preko puta Hrvatske. Stoga ne gnoji......A Francuz ubijen u Vukovaru???

  • DT2311 17.04.2019.

    Slušam jučer Plenkija i govori tipa pomoci cemo Francuzima. Samo se nadam da im nece poslati neki nas novac, jer se ne sjecam da su Francuzi slali nama novac kada su na Srbi rusili crkve ili granatirali Dubrovacke zidine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare