To je to što me zanima!

Klice su uzrok zaraze? EHEC ipak nije otkriven u Sloveniji

Klice su uzgajali na farmi u pokrajini Donjoj Saskoj. Farma je u međuvremenu zatvorena. Oko 1800 ljudi je zaraženo. Sumnjalo se i na prvi slučaj zaraze u Sloveniji
Vidi originalni članak

Klice uzgojene u Njemačkoj najvjerojatniji su uzrok smrtonosne zaraze bakterijom E. Coli, izjavio je za AP njemački dužnosnik. Gert Hahne, glasnogovornik ministarstva poljoprivrede Donje Saske, kazao je kako su se u oba mjesta na kojima je jela većina zaraženih, koristile klice iz domaćeg uzgoja. Dodao je kako preporučuju građanima da ne jedu sirove klice. Konačne analize trebale bi biti gotove u ponedjeljak popodne. 

Njemačke vlasti su objavile kako su klice uzgojene na farmi u okrugu Uelzen. Bild piše kako je riječ o farmi Gärtnerhof Bienenbüttel koja je u međuvremenu zatvorena. Sumnjivo je navodno 18 mješavina klica. Spomenuta farma posluje od 1978. godine, a kupcima nudi BIO proizvode. Istražuje se i tvrtka Fruchthof Mölln koja je navodno klice isporučila kupcima. Voditelj prodaje kaže kako su zaustavili sve isporuke i kako su obavijestili kupce. Naglasio je i kako surađuju s vlastima. 

Njemači su zdravstveni radnici ranije locirali restoran u Lübecku i proslavu obljetnice luke u Hamburgu kao mjesta na kojima su se zarazili deseci oboljelih. Od zaraze je do sada oboljelo 1800 i umrlo 22 ljudi. Svjetska zdravstvena organizacija izvijestila da su slučajevi zaraze zabilježeni u Austriji, Češkoj, Danskoj, Francuskoj, Nizozemskoj, Norveškoj, Španjolskoj, Švicarskoj i Velikoj Britaniji.

Slovenac nije zaražen EHEC-om

U utorak je Slovenj Gradecu u bolnicu primljen bolesnik s krvavim proljevom i visokom temperaturom. Muškarac se zarazio E.coli no ne i opasnim oblikom te bakterije EHEC-om, piše Delo. Izvor zaraze je, pretpostavljaju, meso. Zbog poboljšanja stanja pušten je na kućnu njegu. Muškarac je cijelo vrijeme boravio u Sloveniji, rekao je direktor bolnice u Slovenj Gradecu Janez Lavre. Tako je bila isključena mogućnost da se zarazio u Njemačkoj. 

Idi na 24sata

Komentari 48

  • Gatsby 08.06.2011.

    Danas gledam dnevnik nove tv. Idu vijesti a ispod kajron, " Dobre vijesti iz Njemačke - oboljelo 1800, umrlo 22.

  • Gašpar 06.06.2011.

    Gosp. nevjerne Tome kako narod kaže ! Ako netko nije upućen medicina i farmacija idu ruku pod ruku prema profitu i to je svima jasno (doktori prepisuju lijekove onih farmac.kuća koje daju najbolje poticaje kroz ,odmore,seminare ,ručkove ,skupe poklone i dr. bez obzira jesu li to učinkoviti ili štetni lijekovi bitan je profit ,a ne zdravlje naroda ) !!! Drugo medicini i farmaciji bi se stegla omča oko vrata kada bi se pronijela istina u svijest naroda o prirodnom djelovanju npr.OZONA jer bi farmacija i dobar dio liječnika mogli slobodno na biro rada uz gubitak koji bi se mjerio milijardama eura. !! Naravno da to narod neće dopustiti jer se bez pogovorno sluša sve što teta ili čiko u bijeloj kuti kaže jer je on Doktor !! Malo tko zna da se medicina smjerodavno uči samo da bi bila ovisna o dugotrajnom terapijskom liječenju na bazi farmaceutskih proizvoda od kojih svi oni imaju velike koristi ne dolaze u obzir besplatna rješenja ili nedaj bože ozdravljenja jer onda nema prihoda od bolesnika !!! Ozon je najjeftiniji i najučinkovitiji lijek protiv svih vrsta bakterijskih,virusnih i gljivičnih oboljenja bez ikakvih nus-pojava!!! Naravno primjetili ste nadam se tu izostaje Gosp. (profit) i samo pinokio neće shvatiti poantu mojeg komentara ,a vjerujem da ih kod nas ima ponajviše hvala na razumijevanju !!!...

  • stephanie 06.06.2011.

    glavno da ste vi napisali jutros nešto sasvim drugo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare