To je to što me zanima!

Šok u školi: 'Učitelj je mojem sinu opalio šamar na nastavi'

Dječakova majka prijavila je učitelja Tehničke kulture i informatike iz Kaptola policiji. Ravnatelj istražuje incident na satu. Učitelj je navodno i ranije bio nasilan
Vidi originalni članak

Udario ga je na nastavi pri kraju sedmog sata. Učitelj je djeci pregledavao radne bilježnice i zajedno su gledali ocjene u imeniku. Moj sin je zamolio učitelja da pogleda svoje ocjene, a to mu je on i dopustio. U jednom trenu zalupio je imenikom i uhvatio mu ruku te ga ošamario, rekla nam je Valentina Grgić (34) iz Kaptola kraj Požege.

Njezina sina i učenika petog razreda Antonia (11) navodno je udario Ivica Nitraj (62), učitelj Tehničke kulture i Informatike u Osnovnoj školi “Vilima Korajca” u Kaptolu. 

Nakon incidenta dječak je izašao iz razreda te otišao do pedagogice i ravnatelja Nine Diklića kako bi prijavio nasilnog učitelja. Potom se iz škole vratio kući gdje ga je dočekala baka. Dječakov otac Željko, koji je tada bio na putu, kaže da mu se sin javio uplakan na telefon. Nakon što se majka Valentina vratila s posla, sina je odvezla u bolnicu.

'Bio je potresen i imao je masnicu na obrazu'

- Bio je potresen i imao je masnicu na obrazu pa sam ga odvela na pregled. Dosad nisam imala problema s učiteljem Nitrajem, ali sam čula od drugih roditelja da je ranije već bio nasilan - rekla nam je majka.

Kaže da je slučaj prijavila policiji.

'Ne želi u školu jer se boji'

- Antonio u srijedu nije išao u školu jer se boji. Vjerojatno se i ostalih 20 učenika boji razgovarati o tome. Ovo je prva godina kako mu taj učitelj predaje, a u školi radi više od 30 godina. Svi u selu znaju da mu to nije prvi takav slučaj - kaže nam Grgić. 

Posjetila je ravnatelja Ninu Diklića koji joj je obećao poduzeti sve kako se takve situacije više ne bi ponavljale. 

Ravnatelj: Učitelj tvrdi da ga je samo odgurnuo

Iako smo pokušali doći do učitelja Nitraja, nije bio raspoložen za izjave.

- Učitelj tvrdi da je dječaka odgurnuo, a ne ošamario. Dao je pisanu izjavu pa još moramo obaviti razgovor s dječakom. Ako se dokaže da ga je stvarno ošamario, može dobiti opomenu pred otkaz ili čak otkaz, ali ne želim ništa prejudicirati - kratko nam je poručio Diklić, koji je na čelu škole od 2012. godine.

Mještani: On je stara škola, za njega je to normalno

Mještani Kaptola, kojima je nekad predavao učitelj Nitraj, rekli su nam kako za njega nije nikakvo čudo da udara djecu.

- To vam je stara škola. Kod njega je takav način predavanja normalan - rekli su Kaptolčani. 

Nije mu prvi put da udara učenike

Inače, Nitraj je i pretprošle godine bio umiješan u sličan incident kad je na nastavi udario dijete.

Roditelji su tada odustali od prijave jer im je obećao da se tako nešto više neće ponoviti. Neslužbeno doznajemo da je isti učitelj prije 20-ak godina već bio na sudu zbog udaranja učenika.

Idi na 24sata

Komentari 552

  • Nemo22 20.04.2017.

    A-ha....a to sto je tvoje dijete neodgojeno,sto ga nisi odgojila nego profač trpi svakakva njegova stanja i bezobrazluk na svakom satu to nikome ništa? Dijete ti je katastrofa i prof je imao pravo! Upozoravao fa je milijun puta i ovaj jos gori.

  • DavidJicha 19.12.2015.

    pozdrav evo ovako...prof je i meni predavo nema veceg kralja..ja ne kazem je strog ali dajem ruku u vatru da ga ne bi lupio...znam i malog mali je lazov jos veci a mamica odmah dovela 24sata..djeca dns si dopustaju svasta,roditelji su jos gori idopustaju djeci sve !!

  • Juditha 19.12.2015.

    I mi smo se bojali ići u školu, bojali smo se zakasniti, bojali smo se markirati, bojali smo se ne imati zadaću. Najmanje smo se bojali oće li nam udriti šamar, moje je najveći strah bio što će mo reći starom, kad ga sretne usput u dućanu, pa će stari doći doma i reći da ga sramotim po svijetu i ubit boga u meni. Je sam kroz svoje školovanje samo mislila da ne osramotim onoga tko tu školu plaća. Šamari su bili najmanji problem. Danas su klinci gazde i eto di smo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare