To je to što me zanima!

Šokantna greška bolnice: Beba preživjela 6 sati u mrtvačnici!

Beba je rođena u noći u 4.29 sati po lokalnom vremenu, a živa je spašena oko 10 sati. Jedan lokalni medij prenio je informaciju da je beba punih šest sati bila u hladnjaku mrtvačnice
Vidi originalni članak

Nedonošče rođeno sa samo 23 tjedna preživjelo je šest sati u hladnjaku mrtvačnice nakon što je pogrešno proglašeno mrtvim.

Pogrebnici kažu da su otkrili da je novorođenče disalo nakon što su ih pozvali da pokupe tijelo bebe i predaju ga roditeljima za sprovod, piše Daily Mail. Ravnatelji bolnice sada su pokrenuli istragu.

Nevjerojatna priča o preživljavanju bebe dolazi iz bolnice La Margarita u meksičkom gradu Puebla. Snimka koja prikazuje trenutak kada je otac strepio nad uplakanom bebom i govorio joj da ostane jaka, sada je postala viralna.

Neimenovana beba, za koju se piše da je rođena jučer u 4.29 sati po lokalnom vremenu, živa je spašena oko 10 sati, iako je jedan lokalni medij prenio informaciju da je beba punih šest sati bila u hladnjaku mrtvačnice.

OSTAVILA KĆER U BOLNICI Majka u Italiji napustila bebu jer je bila pozitivna na koronu

Miguel Angel Flores, vlasnik tvrtke Funeraria Flores koja je bila pogrebnik i čiji je zadatak bio pokupiti ono što su smatrali djetetovim tijelom, rekao je:

- Kad smo stigli, shvatili smo da plače i kreće se. Pozvali smo oca, a on je također vidio da plače i zato smo hitno pozvali liječnika koji je potpisao smrtni list - rekao je Flores.

- Ne mogu razumjeti kako beba nije umrla. Hladnjak u kojem se nalazila obično se koristi za držanje udova amputiranih osoba. Nikad prije nisam doživio nešto slično - pričaju svjedoci.

ČUDESNA BEBA Rodio se sa 453 grama: Nakon 133 dana borbe za život ide kući

IMSS u Puebli, vladina organizacija koja čini dio meksičkog zdravstvenog sustava, potvrdila je da je istraga u tijeku.

U izjavi se navodi:

'U ranim jutarnjim satima srijede 21. listopada beba je prerano rođena u 23. tjednu. Utvrđeno je da nema vitalnih znakova te je proglašena mrtvom i prebačena u područje bolnice u mrtvačnicu. Kad se tijelo trebalo predati rođaku, medicinsko osoblje i predstavnik pogrebnika shvatili su da je beba živa. Hitno je dobila medicinsku pomoć prije nego što je prebačena na odjel intenzivne njege novorođenčadi. Budući da je rođena tako prerano, u ovoj je fazi nemoguće nažalost predvidjeti kako će se situacija odvijati. Bolničke vlasti razgovarale su s djetetovim ocem i nastavit će obavještavati obitelj o zdravstvenom stanju bebe. Slučaj se istražuje.'

Skandal je danas izazvao bijes na društvenim mrežama. Mnogi se nadaju da će bolnicu tužiti.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • Munchmallow08 23.10.2020.

    Ajme majko 😢

  • Ja... 22.10.2020.

    Pa kažu nema Boga 😉

  • Karin24 22.10.2020.

    Verovatno je hladnoća uticala da beba oživi. E sad zašto to treba proučiti. Možda bi to dovelo do nekog značajnog otkrića

Komentiraj...
Vidi sve komentare