Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Rodio se težak samo 1 kilogram, i nakon 133 dana borbe za život ide kuć!

Rodio se sa 453 grama: Nakon 133 dana borbe za život ide kući

Dječak iz Amerike, koji je rođen u 22. tjednu majčine trudnoće, začet je nakon što su majka i zaručnik tri puta prije toga izgubili bebu i nisu se nadali da će preživjeti. Početkom mjeseca dječačić je otpušten kući

VIDEO

Dječak koji je rođen u 22. tjednu trudnoće i težio je samo 453 grama, nakon 133 dana teške borbe za život na odjelu neonatalne njege i bolnici Tulane Lakeside u američkoj državi Louisiana, 1. listopada otpušten je kući uz veliko slavlje u bolnici.    

POGLEDAJTE VIDEO: Ovi su blizanci rođeni kao Palčići

Pokretanje videa...

Blizanci Eugen i Emil (7) 00:14

Njegova majka Natasha Williams trebala je roditi 22. rujna, no trudnoća se zakomplicirala i rodila je 22. svibnja. Maleni Russell Appold jr. njeno je treće dijete i rodio se nakon što su ona i zaručnik Russell Appold tri puta prije toga izgubili bebu. U sva tri slučaja srce djeteta još nije počelo kucati, tako da se, kad je opet saznala da je trudna, više nije nadala da će roditi, ispričala je za  emisiju 'Good Morning America'. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Tulane Pediatric Residency (@tulanepeds)

- Kad smo otišli liječniku, rekli su da djetetovo srce snažno kuca - kaže majka, te dodaje kako joj je to dalo nadu. No, oko 15. tjedna započele su komplikacije. Otvorio joj se cerviks i bila je prisiljena na hitnu operaciju kako bi se spriječio prerani porod. No čak i uz to, 20 svibnja započeli su trudovi i liječnici su nju i zaručnika obavijestili da se dijete vjerojatno neće izvući. 

'Toliko sam dlakava da zbog toga nikad nisam imala dečka!'
'Toliko sam dlakava da zbog toga nikad nisam imala dečka!'

- Oboje smo plakali i počeli se moliti. Vodenjak mi je pukao u srijedu, a rodila sam ga u petak oko 10:55 - priča majka.

Neonatologinja u bolnici Tulane, dr. Lisa Barbiero, koja se brinula za Russella nakon njegovog rođenja, kaže kako je to bilo  'moćno' i iskustvo, ali u mnogim situacijama i 'poražavajuće'.

Ovih 9 znakova otkriva ima li vaša veza temelj za budućnost
Ovih 9 znakova otkriva ima li vaša veza temelj za budućnost

Kaže kako je od 2017. godine uobičajeno da se razgovara o reanimaciji djece do 22 tjedna uz odgovarajuće savjetovanje s roditeljima i njihov doprinos. Liječnica kaže kako se djeca rođena prije 23. tjedna mogu teško boriti za život ako su im pluća previše nezrela da bi funkcionirala bez pomoći posteljice, prenosi Daily Mail.   

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith