To je to što me zanima!

Šokantna priča albino žene: 'Mačetom su mi odsjekli ruku'

Petorica muškaraca usred noći upala su u šupu u kojoj je Kulwa Lusana spavala. Napali su je i mačetom joj odsjekli desnu ruku. Pokušali su joj odsjeći i lijevu ruku
Vidi originalni članak

Kulwa Lusana (19) iz Tanzanije, njezina sestra blizanka i njihovi roditelji mirno su spavali u svojim krevetima kada su im u kuću upala petorica muškaraca. Mačetom su Kulwai odsjekli ruku samo zato što je albino.

- Bilo mi je 15 godina kada se to dogodilo. Petorica muškaraca su provalila u sobu gdje sam spavala. Vidjeli su me i krenuli mi odsijecati ruku. Ne mogu ni opisati koliko me boljelo  - ispričala je Kulwa za UNICEF i udrugu 'Under the Same Sun'.

- Pokušala sam sakriti komad ruke koji mi je ostao tako da sam ga pritisnula uz pokrivače. Preklinjala sam ih da mi ne uzmu ruku - rekla je djevojka koja je u pomoć zazivala svog oca. Dok je bježala napadači su joj pokušali odsjeći i drugu ruku.

- Osjetila sam još dva udarca po lijevom ramenu i po glavi dok sam pokušala pobjeći - kaže Kulwa i dodaje da su napadači pobjegli dok je ona trčala prema očevoj kući. 

Kulwaina ruka, kao i udovi mnogih ljudi s albinizmom iz Tanzanije i drugih afričkih zemalja, završila je u 'čarobnim eliksirima' nadriliječnika koji ih prodaju bogatašima. Zbog praznovjerja da će im donijeti sreću i bogatstvo nemilosrdni kupci ljudskih života spremni su platiti i 50.000 dolara za cijelo tijelo albino osobe. Kulwa je imala sreću jer je ostala samo bez ruke. Nitko od kupaca čudovišnih 'vračeva' koji rade preparate od ljudskih udova još nije uhvaćen, a napadače koji ubijaju i osakaćuju ljude rijetko ulove.   

- Ako ikada ulove te ljude treba ih ubiti na isti način na koji oni ubijaju nas - kaže Kulwa kojoj otac nije dao ni da ide u školu. 

Dok su njezina braća i sestre išli u školu, ona im je radila doručak i pripremala uniforme, a nije ni spavala u glavnoj kući već u šupi.

Nakon što joj je ruka brutalno odsječena udruga Under the Same Sun preuzela je skrb o Kulwai. Uz njihovu pomoć postala je švelja. 

- Naučila sam i plesti džempere. I sve to s jednom rukom - ponosna je djevojka koja se nada da će dobiti protezu i pokrenuti vlastiti posao.

Idi na 24sata

Komentari 121

  • GOVORIM-istinu 14.05.2015.

    PRAZNOVJERJE je uzrok mnogih patnji, ali nije ono rašireno samo u Africi. Največi proizvođač praznovjerja su nažalost religije, ali ne samo primitivne religije iz Afrike, već i one najpoznatije - koje se nalaze i u najrazvijenijim zemljama svijeta. Kao primjer navesti ću kršćanstvo, koje bi se trebalo temeljiti na učenjima zapisanima u Bibliji, no dali je to tako ??? Šamani (spiritisti, odnosno oni koji razgovaraju sa "dušama" umrlih osoba i anđelima) iz Afrike koji su prouzročili patnje ove mlade albino žene, imaju gotovo ista vjerovanja kao i 99% kršćanskih religija !! Gotovo sve kršćanske religije vjeruju u BESMRTNOST DUŠE, odnosno da nakon smrti neke osobe, njeno umrlo tijelo napušta besmrtna duša, koja onda nastavlja živjeti u duhovnom području gdje prebivaju i anđeli. Ta duša može komunicirati sa nama - preko spiritističkih medija, ili se može prikazati ljudima da im prenese neku poruku (npr. sveta Marija u raznim svetištima). No Biblija izričito kaže DA SVAKA DUŠA UMIRE i da ništa ne nadživljava smrt tijela, već da sa smrću PRESTAJE NAŠE RAZMIŠLJANJE, NAŠA SVIJEST I MOGUČNOST DA BILO ŠTA OSJETIMO ILI UČINIMO !! Kada uz to razmislimo o Isusovim riječima koje je uputio tadašnjim vjerskim vođama u Izraelu : " UZALUD OBOŽAVATE BOGA, JER VAŠE NAUKE NISU BOŽJE NEGO LJUDSKE", rekao im je da se temelje na ljudskim predajama, odnosno tradicijama !! Također Isus je rekao da će prava istina iz Biblije "OSLOBODITI LJUDE" od praznovjerja i svega što ono povlači za sobom !! O KAKO JE ISTINA LJEPA !!!

  • hende007 11.05.2015.

    Ne mogu razumjeti ove nadriliječnike, a još manje ove što kupuju te "čarobne eliksire". I to sve zbog praznovjerja.....u 21. stoljeću.

  • magdalena63 11.05.2015.

    uvijek kasnim psmtr...imaš 20 plusića, a ne stigoh pročitati komentar

Komentiraj...
Vidi sve komentare