Obavijesti

News

Komentari 121

Šokantna priča albino žene: 'Mačetom su mi odsjekli ruku'

Šokantna priča albino žene: 'Mačetom su mi odsjekli ruku'
6

Petorica muškaraca usred noći upala su u šupu u kojoj je Kulwa Lusana spavala. Napali su je i mačetom joj odsjekli desnu ruku. Pokušali su joj odsjeći i lijevu ruku

VIDEO

Kulwa Lusana (19) iz Tanzanije, njezina sestra blizanka i njihovi roditelji mirno su spavali u svojim krevetima kada su im u kuću upala petorica muškaraca. Mačetom su Kulwai odsjekli ruku samo zato što je albino.

- Bilo mi je 15 godina kada se to dogodilo. Petorica muškaraca su provalila u sobu gdje sam spavala. Vidjeli su me i krenuli mi odsijecati ruku. Ne mogu ni opisati koliko me boljelo  - ispričala je Kulwa za UNICEF i udrugu 'Under the Same Sun'.

- Pokušala sam sakriti komad ruke koji mi je ostao tako da sam ga pritisnula uz pokrivače. Preklinjala sam ih da mi ne uzmu ruku - rekla je djevojka koja je u pomoć zazivala svog oca. Dok je bježala napadači su joj pokušali odsjeći i drugu ruku.

- Osjetila sam još dva udarca po lijevom ramenu i po glavi dok sam pokušala pobjeći - kaže Kulwa i dodaje da su napadači pobjegli dok je ona trčala prema očevoj kući. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kulwaina ruka, kao i udovi mnogih ljudi s albinizmom iz Tanzanije i drugih afričkih zemalja, završila je u 'čarobnim eliksirima' nadriliječnika koji ih prodaju bogatašima. Zbog praznovjerja da će im donijeti sreću i bogatstvo nemilosrdni kupci ljudskih života spremni su platiti i 50.000 dolara za cijelo tijelo albino osobe. Kulwa je imala sreću jer je ostala samo bez ruke. Nitko od kupaca čudovišnih 'vračeva' koji rade preparate od ljudskih udova još nije uhvaćen, a napadače koji ubijaju i osakaćuju ljude rijetko ulove.   

- Ako ikada ulove te ljude treba ih ubiti na isti način na koji oni ubijaju nas - kaže Kulwa kojoj otac nije dao ni da ide u školu. 

Dok su njezina braća i sestre išli u školu, ona im je radila doručak i pripremala uniforme, a nije ni spavala u glavnoj kući već u šupi.

Nakon što joj je ruka brutalno odsječena udruga Under the Same Sun preuzela je skrb o Kulwai. Uz njihovu pomoć postala je švelja. 

- Naučila sam i plesti džempere. I sve to s jednom rukom - ponosna je djevojka koja se nada da će dobiti protezu i pokrenuti vlastiti posao.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, SDP najavio konferenciju, čeka se i odgovor Zorana Milanovića
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, SDP najavio konferenciju, čeka se i odgovor Zorana Milanovića

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1