To je to što me zanima!

Šokantna snimka: U džepu mu je eksplodirala e-cigareta

Iako su ljudi oko njega reagirali gotovo odmah, mladić iz SAD-a pretrpio je opekline trećeg stupnja. S obzirom da su ovakvi slučajevi sve češći, možda je vrijeme da se zapitate koliko je sigurna vaša e-cigareta...
Vidi originalni članak

- E-cigarete su doslovno preplavile svjetsko tržište u posljednje dvije godine. Mnogi ih smatraju zdravijom alternativom običnoj cigareti, iako znanstvena istraživanja sugeriraju nešto potpuno drugačije. Naime, tekućine koje se koriste za njih podložne su vrlo slaboj regulativi, a sve su češći slučajevi zapaljenja pa čak i eksplozija. 

Što vam se može dogoditi ukoliko uz sebe nosite e-cigaretu vidjeti možete i na priloženoj snimci nastaloj u trgovini u Kentuckyju, u SAD-u. Nakon što je Josh Hamilton posegnuo u džep, cigareta u njemu naglo je eksplodirala i zapalila mu hlače. 

Hamilton je incident opisao i na Facebooku uz fotografiju noge na kojoj je 'zaradio' opekotine trećeg stupnja. Kasnije je utvrđeno da je u samoj cigareti eksplodirala baterija. 

Nažalost, ovo je tek jedan od stotina slučajeva koji se događaju na tjednoj bazi, piše Mashable. Ovaj mladić zapravo može biti sretan što mu je e-cigareta eksplodirala u džepu jer mnogi su opekotine pretrpjeli na licu. Najgori zabilježen slučaj uključuje i induciranu komu...

Cigarete same po sebi nisu dobre i najbolje je da ih se klonite. No, e-cigarete, kao što možete vidjeti i sami, mogu biti i daleko opasnije. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 50

  • IvanMoro 25.02.2016.

    kao prvo nije tekucina ta koja eksplodira jer u biljnom ulju i glikolu nema nista zapaljivo nego je baterija ekplodirala jer je uredaj neispravan. Kako ocekivati dobru elektriku u uredaju koji kupis u kini za par dolara (replika) koja inace kosta parsto dolara...nije ni cudo kad te replike nisu napravljene sa zastitom od kraktog spoja i dogodi se da se baterija zagrije i eksplodira ako je u depu predugo upaljena jer nema mehanicke il softverske zastite....al bitno da su cigare zdrave sa zivom,arsenom,katranom i ostalih 400-500 u ekipi a novinarima porucujem da se uhvate svoje struke i pisu clanke nakon konzultacije sa strucnjakom da ne ispadaju ovako neobrazovani i glupi iz podrucja prirodnih i tehnickih znanosti.

  • Seth 25.02.2016.

    Ovaj članak ima veze sa velikim lobiranjem duhanske i farmaceutske industrije. U EU je prošla regulativa za koju većina vapera nezna. Od 20.5.2016 godine na snazi je nova regulativa TDP(Tobacco products directive), gdje se gura parenje u koš sa duhanom-cigaretama. Od nekih nebuloza navodim sljedeće: - zabrana svog oglašavanja i marketinga e-cigareta (zaboravite sajteve, štandove, itd.) - limitiranje bočica na 10ml, a tankova na 2ml - maximalna jačina tekućine 20mg/ml (oni koji mixaju, znaju zašto ovo navodim) - mandatorna medicinska regulacija - defacto ban modova (jer po direktivi mora bit konstantna doza nikotina, nema podešavanja) - ako kompetentni autoritet odredi da je e-cig loša ban - itd. itd. itd. Vaperi ujedinite se...

  • kakogod 25.02.2016.

    koje gluposti... pušim (inhaliram) tri godine i svim pušačima mogu ih samo preporučiti... naravno, uz oprez da se drže uputa o rukovanju i kombiniranju baterija i grijača, da se drže provjerenih proizvođača... i da, naravno da je na koncu najbolje ostavit se i duhana i e-cigareta... i radi troškova (koji su višestruko manji kod e-cigareta) i radi zdravstvenog rizika (koji je petsto puta manji kod e-cigareta)... ali nikako ne nasjedat na laži duhanske industrije koje su ubačene i u ovaj članak.

Komentiraj...
Vidi sve komentare