To je to što me zanima!

Šokirani: ‘Susjed je puškom ubio našu stafordicu i štene’

NAPALI GA? Supružnicima Pavić iz Velike Pisanice susjed je ubio dva staforda terijera. Tvrdi da su ga psi napali. Pavići mu ne vjeruju jer kažu da su psi bili socijalizirani.
Vidi originalni članak

Ne možemo shvatiti kakav to poriv čovjek mora imati da ustrijeli dva psa iz lovačke puške. Naši psi nikada nisu nikoga napali. Istina je da su u utorak otišli sami do ruba šume, ali zato što su naučili da ih tuda vodimo u šetnju, ispričali su nam supružnici Marina i Drago Pavić iz Velike Pisanice kraj Bjelovara.

Njihova dva staford terijera je iz lovačke puške ustrijelio Marko Perković (76) koji stanuje 300-tinjak metara dalje. Kako je rekao, Drago je tog dana bio u radionici kod Perkovićeva sina Zlatka. Vidjeli su da se Marko putem pokraj svoje kuće biciklom, s puškom na ramenu i u pratnji psa, uputio prema šumi. Nešto kasnije čula su se dva hica i ubrzo se Marko vraćao kući. Drago kaže da je nijemo prošao pokraj njih. Kada se vratio kući i vidio da kuje Albe i njezinog jednogodišnjeg šteneta nema odmah je pretpostavio što se dogodilo.
Pavićevi se pitaju kako je moguće da su njihovi psi, koji su jako socijalizirani i mezimci njihovoj djeci i unucima odjednom „postali“ agresivni i ugrozili susjeda Perkovića?

- Najvjerojatnije su naši psi pošli prema Perkovićevom, a on je potegnuo iz puške i ubio ih. Da su ga doista napali, vjerojatno bi vikao, čuo bi se lavež, a bilo bi i nekih tragova na njegovoj odjeći i tijelu – kaže nam Marina, koja nije susprezala suze. Inače je obitelj Pavić oduvijek imala pse i kažu nikada niti jedan nije nikoga napao. To su nam potvrdili i neki od susjeda s kojima smo razgovarali. Perković nam je rekao kako ih ne bi ubio da ga nisu napali.

- Nisam znao čiji su, a i da sam znao, isto bi napravio jer su to krvoloci, a ja sam se morao braniti, jer sam star i bolestan čovjek – kazao je Perković.

U policijskom priopćenju navodi se da se prema Perkoviću u utorak, dok s kretao lovištem, uz lavež krenula dva psa te da ih je ubio iz puške. Vlasnika pasa kaznili su sa 100 kuna jer je držao pse bez nadzora pa su ušli u lovište koje je 400-tinjak metara udaljeno od njegove kuće.

Idi na 24sata

Komentari 472

  • AnamarijaPavić 17.12.2017.

    Ljudi.. taj starac sto je ubio staforde... nisu mu prvi.... ubijao je on u susjedstvu sve pse koje je vidjeo... njemu je to hobi... ali sta stari i bolestan od 76god uopce moze imati pusku... koji nevidi koji je par puta bio na operaciji oka???? On nebi mogao vise uopce biti u lovu a kamoli nositi pusku i pucati... a sta da je netko bio sa psima nedaj boze da je i nekoga od djece upucao... opet nikome nista... prije je ubijao ih i rezao im njuske i skupljao kao trofeje... i onda starac je po vama normalan???? A to sto ima veze svuda i nikada ga nitko nije prijavio to je sad vama tabu tema... sto se konacno pokrenulo nesta protiv monstruma.... a na sudu ce se dokazati istina... i slobodno se moze pitati bilo tkoga od susjeda dali su ikada ikoga napali.... samo neka svi odemo na detektor lazi pa ce se vidjeti istina tko istinu kaze a tko laze... ljepi pozz.

  • Honda orao 11.12.2017.

    Koliko bolesnih, nepromišljenih, mržnjom nabijenih komentara. Užas. dakle, komentatori su se polarizirali, pro i kontra , ali postavio bih vam pitanje: imate li djecu? malu, veliku, srednju, nebitno. sad zamislite da vam pas zakolje dijete, koliko bi imali razumijevanja i opravdanja za tog psa i njegovog vlasnika? Tko nije doživio napad čopora pasa, ne zna što je to. I nebih nikome to ni poželio, osim ovima koji bi dedu ubijali, palili, zatvarali i svašta nešto

  • ribica81 11.12.2017.

    Najbolje bi bilo da nam svima susjedi ubijaju pse bez razloga jer su se oni prepali a stafordi su opasni Bože moj ko vukovi lavovi i tigrovi u najmanju ruku kako bi bilo da se susreo sa moja dva dogo argentina cca 65 kg svaki onda bi ga od straha i kap strefila koji bolesnik majko mila.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare