To je to što me zanima!

Soros: Europska unija neće preživjeti, završit će kao SSSR

Euro potkopava političku koheziju u Europskoj uniji, a ako nastavi tako, može čak i uništiti Europsku uniju, rekao je Soros u raspravi o obrazovnoj politici u Budimpešti
Vidi originalni članak

Američki milijarder i investitor George Soros kazao je kako je Europa danas slična Sovjetskom Savezu, na način da kriza eura ima potencijal uništavanja i potkopavanja Europske unije. Istaknuo je da s dubokom socijalnom, gospodarskom i moralnom krizom u kojoj se Europa nalazi, možemo vidjeti sličan proces raspadanja.

- Euro potkopava političku koheziju u Europskoj uniji, a ako nastavi tako, može čak i uništiti Europsku uniju - rekao je Soros u raspravi o obrazovnoj politici u Budimpešti. Prošli tjedan je u Danskoj rekao kako kriza eurozone "još nije gotova, te da ide u pogrešnom smjeru". Soros smatra da gospodarstvo "može rasti iz prekomjernog duga, ali se ne može smanjivati iz prekomjernog duga".

Ranije u travnju je pričao o tome da Europska unija vjerojatno neće preživjeti trenutačnu dužničku krizu eurozone, bez pragmatičnije njemačke politike. Soros je upozorio da su druge zemlje, poput Japana i država Latinske Amerike, prošle slična iskustva i preživjele, ali EU nije država te vjerojatno neće preživjeti.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • Ja sam sam 26.04.2012.

    a ovaj stari vampir je jos ziv?

  • garaviBajo 26.04.2012.

    propala dabogda do ujutro,marš u 3pm

  • Florijan 26.04.2012.

    Naravno, slijedeći korak u integraciji Europe su " Sjedinjene Europske Države", sa čvrstom državnom strukturom, te centraliziranom monetarnom i fiskalnom politikom. Dali je to dobro ili loše? Nemoguće je na taj proces gledati u tim kategorijama. To je jednostavno logični slijed događaja i trebamo biti zadovoljni s činjenicom da je Hrvatska uskočila u taj vlak. Raspad EU? Niti u snu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare