To je to što me zanima!

Španjolska: Borba s bikovima postala umjetnička disciplina

Protivnici, koji opisuju borbu kao barbarski sport, optužili su Vladu za napuštanje obveze o poštivanju prava životinja. Kažu da nas ta odluka vraća u Srednji vijek
Vidi originalni članak

Borba s bikovima u Španjolskoj je proglašena "umjetničkom disciplinom i kulturnim proizvodom", javlja The Guardian. Odsad će za "razvoj i očuvanje" discipline biti nadležno Ministarstvo kulture. Dosad je nadležnost imalo Ministarstvo unutarnjih poslova.

Predstavnik Unije boraca s bikovima, matador Juan Diego, pozdravio je ovu odluku. 

- Ova odluka je potrebna za zaštitu i pokroviteljstvo borbe s bikovima - izjavio je Diego. Naglasio je i kako je taj sport "simbol španjolskog narodnog nasljedstva koje oblikuje nacionalni identitet". 

Protivnici, koji opisuju borbu s bikovima kao barbarski krvavi sport, optužili su Vladu za napuštanje obveze o poštivanju prava životinja. 

- Ta odluka je besmislica. To je mjera koja nas vraća u Srednji vijek - rekao je Silvio Barquero, čelnik stranke koja se protivi borbi s bikovima. 

Udruge za zaštitu životinja tvrde da je borba s bikovima još uvijek aktualna samo jer ju plaćaju porezni obveznici. Nadaju se kako će se španjolski parlament ugledati na pokrajinu Kataloniju, koja je borbu s bikovima zabranila prošle godine.  

Idi na 24sata

Komentari 8

  • axlica 01.08.2011.

    svim ovim matadorima želim da ih jednog dana bik u toj areni štaveć napikne na rog u trbuh i razbacuje okolo, pa da krepavaju u mukama ko ove jadne životinje. taj otpad ljudski čak maže bikovima oči da ih ovi ne vide dobro kada se 'bore'!!!

  • papaja 01.08.2011.

    Tribalo bi vas koji ovdje jadikujete nad bikovima, oni su bar proživjeli u koju godinu u malo većim koralima da bi bili u kondiciji. A što s telićima koje kolju od 3-4 mjeseca starosti i to milijune njih svake godine, a vi prosvjedujete, radi možda stotinjak ovih. Ali razlika je što ove prve kolju daleko od kamera, a ove druge javno. doduše te masakrirane teliće vidite po frižderima u supermarketima. Samo što je stvar da u supermarketima ti telići su zaklani prije 30 godina, a mi ih tek sada jedemo, valjda za to nema prosvjeda!

  • Pejo 01.08.2011.

    Ma neka tuku po nekom poremećenom biku pa da ih vidim. Dovedu ove bolesne i zeznute pa glume neke heroje...MA...

Komentiraj...
Vidi sve komentare