To je to što me zanima!

Španjolski prevaranti šalju Hrvatima sumnjiva pisma

Španjolski prevaranti nisu uspijeli nasamariti dubrovačkog poduzetnika. Nije povjerovao da će dobiti 8,5 milijuna dolara te je pozvao policiju
Vidi originalni članak

Dubrovačkom poduzetniku je iz Španjolske stiglo sumnjivo pismo u kojem mu pošiljatelj nudi velike svote novca. Dubovčanin je pretpostavio da su mu pismo poslali prevaranti te ga je proslijedio policiji. Prema pismu, Sandra Cot (78) nakon smrti svoju imovinu od 8,5 milijuna dolara želi povjeriti ovom poduzetniku. Ona je u bolnici u Madridu. Oboljela je od raka i ostala su joj dva mjeseca života. Nasljednik bi njezin novac trebao donirati domovima za nezbrinutu djecu. Starica, odnosno pošiljatelj, od Dubrovčanina traži da pošalje broj svog računa, na koji će uplatiti bogatstvo. On to nije učinio. Posumnjao je da bi mu račun prije ispraznili nego napunili te je slučaj prijavio policiji, piše Slobodna Dalmacija.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • marin.0202 12.02.2009.

    To vam je isto kao da kupite autu preko internete i netko va mailom samo posalje svoj mail i kopiju putovnive i veli da novac uplatite pteko westen Uniona u Engleskoj. Naivan ne treba biti sve izgleda na prvi podled legalno ali stvarnost se pokaze malo kasnije, kad na ugovoreni termin nema auta a ni novca. Zato ljud transakcije takve vrste preko Westen uniona nemojte raditi.

  • kruno25 12.02.2009.

    Takvih mailova, pisama ima već odavno i ovo nije nikakva novost...

  • terika 12.02.2009.

    traze naivne da ih ogule da ima miliona udomio bi ih odvbjetnik i niko ne bii ni zna

Komentiraj...
Vidi sve komentare