To je to što me zanima!

Spas za Bajića: Optužnice diže samo protiv onih koji su 'pali'

Ivo Sanader u zadnje je vrijeme pokazivao ogorčenje i ljutnju jedino kad je govorio o Bajiću. Glavnog državnog odvjetnika smatrao je opasnijim protivnikom od Kosor
Vidi originalni članak

Ivo Sanader u zadnje je vrijeme pokazivao ogorčenje i ljutnju jedino kad je govorio o Mladenu Bajiću. Glavnog državnog odvjetnika smatrao je opasnijim protivnikom od Jadranke Kosor, koju je gledao s visoka.

U intervjuu koji je dao Aleksandru Stankoviću Bajića je prikazao kao dodvoricu i karijerista, koji je, tražeći mandat, obilazio njegov stan i darivao mu slike. Prozvao ga je i za navodno krivotvorenje njegovih iskaza na sudu. Bajić je, međutim, hladno opovrgnuo Sanaderove riječi ne pridajući im posebnu pozornost. Konačno, ovog puta je Sanaderova sudbina bila u njegovim rukama, a ne obrnuto.

Potvrda obje optužnice, u slučaju Hypo i Ina-MOL, te desetogodišnja kazna zatvora za Sanadera njegov su životni trijumf. On je prvi državni odvjetnik u povijesti Hrvatske, vjerojatno i šire regije, kojemu je to pošlo za rukom. Svakako mu ide na ruku i to što je Sanader omražen u javnosti, koja je presudu dočekala s veseljem. To baš i nije uvijek bio slučaj u Bajićevoj karijeri. Dugovječni državni odvjetnik uvijek je pomno osluškivao političke signale i pokretao optužnice protiv političara samo u jednom slučaju - ako su pali. Glavaš, Jurica, Polančec, Rončević, to je saldo njegovih najčuvenijih “žrtava”. Poznato je da ga vladajuća koalicija ne voli i da mu je dugo tražila zamjenu. U DORH-u su se jako hvalili s 97 posto osuđujućih presuda, koje su mu osigurale nastavak mandata, no tek je sad na konju. U suđenje Ivi Sanaderu uložio je veliku energiju, i uspio, zasad u prvom stupnju. A čeka i druge velike predmete, od kojih će neki u glavnoj ulozi opet imati starog znanca, Sanadera.

Bili su prijatelji, a onda se Ivo povukao

Poznaju se još iz Splita, išli su u istu školu, a tijekom godina imali su odličan odnos, pa je Sanaderova saborska većina Bajiću dva puta produživala mandat. Na čelu DORH-a je od 2002. godine.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • liliana 12.05.2013.

    Bajić je car,sam sebi šefuje,nitko ga ne dira,jer ima sve u šakama.Ostat će vječno državni odvjetnik.Najpametniji političar,on i njegov zamjenik.Oni su za sva vremena.

  • liliana 11.05.2013.

    Sve je to istina,ja vjerujem Sanaderu.Zato je Bajić i opstao.Njega nitko ne smjenjuje.

  • feba 22.11.2012.

    Bajić garant ima prste u pekmezu i jedan lijepi dan (bit će to prekrasan dan)netko će to i dokazati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare