To je to što me zanima!

Spas za Imunološki? Inicijativa Visia Croatica daje 8 mil. kuna

Na sjednicu Vlade već bi idućeg tjedna mogla stići pozitivna ocjena DUUDI-ja za ponudu Visia Croatice za kupnju Imunološkog, odnosno 54,38 posto dionica
Vidi originalni članak

Visia Croatica vrlo vjerojatno dobit će zeleno svjetlo od Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) za preuzimanje Imunološkog zavoda, nakon čega bi i Vlada trebala prihvatiti njihovu ponudu za kupnju dionica Imunološkog.

Građanska inicijativa Visia Croatica jedina je predala ponudu od osam milijuna kuna za kupnju 54,38 posto dionica. Doznajemo da će DUUDI preporučiti Vladi da prihvati ovu ponudu i da bi ta odluka trebala biti na dnevnom redu Vlade već idući tjedan.

- Nismo dobili nikakvu informaciju o tome da će se naša ponuda prihvatiti, no ako je tako, onda to pozdravljamo jer je to jedina pametna odluka i jedini način da se spasi Imunološki zavod, kad već država nije do sada to učinila - komentirao je Đuro Lubura, jedan od čelnika Visia Croatice. 

Nakon što je Ministarstvo zdravlja ukinulo odluku Hrvatske agencije za lijekove (Halmed) kojom su oduzeli dozvolu Imunološkom zavodu za proizvodnju krvnih derivata, Zavod očekuje da Halmed ponovno izađe u inspekciju i da im možda vrati proizvodnu dozvolu. Doznajemo da je Halmed u inspekciju trebao ići već idući tjedan, odmah poslije Uskrsa. No i da su iz Zavoda zatražili kraću odgodu jer su se dosad pripremali samo za inspekciju za krvne derivate, a Halmed sad planira i inspekciju proizvodnje bakterijskih cjepiva. 

Više puta do sada su iz Imunološkog poručivali da pokušaj njihova spasa neće imati smisla ako im se u međuvremenu ne izda barem privremena dozvola za preradu krvne plazme i izradu lijekova. Osim što bi se time omogućilo da zdravstvo ima domaće lijekove iz krvne plazme, što za svaku zemlju i preporučuje Svjetska zdravstvena organizacija, time bi se osigurao i prihod za isplatu plaća dok se ne izgrade novi pogoni. Nakon informacije da je Visia Croatica sakupila više od dva milijuna kuna uloga, a samo za dionice treba im osam milijuna kuna, sad poručuju da neće imati problema financirati svoje obveze.

- Postoji i interes velikih ulagača, no mi i dalje želimo da svojim ulogom svaka obitelj u Hrvatskoj postane dio Visia Croatice i spasa Imunološkog. Zato i dalje primamo uplate - rekao je Lubura.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • marijaterezija2 04.04.2015.

    Više ne vjerujemo nikome, ni u najbolje namjere ali ipak se nadam da će sa Imunološkim biti sve u redu

  • oktopus1 04.04.2015.

    nezna ,ali ovo ne miriši na dobro,daj bože da grešim,ali nekako mi obzirom na pojedine aktere ne vuce na dobrobit ulagaca,sve te grose narodne akcije do sada su završile neslavno za sitne ribe

  • zsmsms 04.04.2015.

    Ajde bar da jedna prića završi dobro.

Komentiraj...
Vidi sve komentare