To je to što me zanima!

Orešković s predsjednicom: Razgovarali o gospodarstvu

Razgovarali smo na koji način zajedno raditi da privučemo investicije, te na koji način povezati kontakte koje predsjednica ima u SAD-u i Europi, kaže Orešković
Vidi originalni članak

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović primila je u 11 sati Tihomira Oreškovića s kojim je razgovarala o gospodarskim pitanjima.

Tom prilikom upoznala ga je sa svim mjerama i preporukama koje je izradilo Vijeće za gospodarska pitanja Predsjednice Republike kao i zaključcima projekta 'Zaposlimo Hrvatsku' kojeg je pokrenula zajedno s Hrvatskom gospodarskom komorom i Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti.

- Glavna tema sastanka je bila gospodarstvo i aktualna situacija. Predsjednica je partner u svemu ovome, podijelili smo međusobno ideje, zaključili u kakvom je stanju Hrvatska i investicijska klima te obavili diskusiju na temu kako  povezati kontakte koje Predsjednica ima u EU i SAD-u te ih ukomponirati u vladu - rekao je Orešković.

Kako smanjiti dug? Upregnuti imovinu koja nije u funkciji

Nakon sastanka na Pantovčaku, Orešković je otputovao u austrijski Kitzbühel. Tamo će se sastati s fond menadžerima, investitorima i kreditorima koji su vlasnici 80 posto hrvatskog duga. 

- Sastanak u Austriji iskoristit ću da čujem sto investitori imaju reći. Prvi cilj koji imamo je smanjiti dug koji sad iznosi 90 posto BDP-a.  U tom smjeru nekakve planove imamo, komunicirat ću ih u pravo vrijeme. O svemu ću razgovarati s investitorima, Želimo poslati pozitivnu sliku do srpnja kad će nas opet ocjenjivati u investicijskom smislu, imamo vremena, radimo na konkretnim programima i uvjeren sam da će naše ideje donijeti dobre rezultate. Za početak ćemo upregnuti imovinu koja nije u funkciji - izjavio je Orešković. 

U četvrtak na 20 sastanaka za poboljšanje kreditnog rejtinga

Orešković će navečer biti na zajedničkoj večeri, a u četvrtak ima 20 sastanaka na kojima će predstaviti reforme koje namjerava provesti nova hrvatska vlada. 

Nada se time potaknuti optimizam kako bi se poboljšao kreditni rejting Hrvatske ali i počeo smanjivati hrvatski javni dug koji je dosegao 90 posto BDP-a. Sastanku će prisustvovati i guverner Boris Vujčić, javlja HRT.

Da bi se naše gospodarstvo počelo brže kretati naprijed, potrebno je smanjiti brzo rastući javni dug i manjak u proračunu. 

Idi na 24sata

Komentari 165

  • kamenjar 13.01.2016.

    Neprijatelji Hrvatske su se uvijek bojali hrvatske sloge pa i sada pokusavaju podmetati ali ovaj put necete uspjeti !!!!!

  • kamenjar 13.01.2016.

    Sloga,to je bila boljka Hrvata a zahvaljujuci ovim dvoma izgleda da cemo konacno tu razjedinjenost Hrvata prevladati !!!! Samo naprijed i neka vas dragi Bog cuva !!!!!

  • yocko 13.01.2016.

    Dali se Kolinda razumije u gospodarstvo??

Komentiraj...
Vidi sve komentare