Obavijesti

News

Komentari 165

Orešković s predsjednicom: Razgovarali o gospodarstvu

Orešković s predsjednicom: Razgovarali o gospodarstvu
5

Razgovarali smo na koji način zajedno raditi da privučemo investicije, te na koji način povezati kontakte koje predsjednica ima u SAD-u i Europi, kaže Orešković

VIDEO

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović primila je u 11 sati Tihomira Oreškovića s kojim je razgovarala o gospodarskim pitanjima.

Tom prilikom upoznala ga je sa svim mjerama i preporukama koje je izradilo Vijeće za gospodarska pitanja Predsjednice Republike kao i zaključcima projekta 'Zaposlimo Hrvatsku' kojeg je pokrenula zajedno s Hrvatskom gospodarskom komorom i Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti.

- Glavna tema sastanka je bila gospodarstvo i aktualna situacija. Predsjednica je partner u svemu ovome, podijelili smo međusobno ideje, zaključili u kakvom je stanju Hrvatska i investicijska klima te obavili diskusiju na temu kako  povezati kontakte koje Predsjednica ima u EU i SAD-u te ih ukomponirati u vladu - rekao je Orešković.

Kako smanjiti dug? Upregnuti imovinu koja nije u funkciji

Nakon sastanka na Pantovčaku, Orešković je otputovao u austrijski Kitzbühel. Tamo će se sastati s fond menadžerima, investitorima i kreditorima koji su vlasnici 80 posto hrvatskog duga. 

- Sastanak u Austriji iskoristit ću da čujem sto investitori imaju reći. Prvi cilj koji imamo je smanjiti dug koji sad iznosi 90 posto BDP-a.  U tom smjeru nekakve planove imamo, komunicirat ću ih u pravo vrijeme. O svemu ću razgovarati s investitorima, Želimo poslati pozitivnu sliku do srpnja kad će nas opet ocjenjivati u investicijskom smislu, imamo vremena, radimo na konkretnim programima i uvjeren sam da će naše ideje donijeti dobre rezultate. Za početak ćemo upregnuti imovinu koja nije u funkciji - izjavio je Orešković. 

U četvrtak na 20 sastanaka za poboljšanje kreditnog rejtinga

Orešković će navečer biti na zajedničkoj večeri, a u četvrtak ima 20 sastanaka na kojima će predstaviti reforme koje namjerava provesti nova hrvatska vlada. 

Nada se time potaknuti optimizam kako bi se poboljšao kreditni rejting Hrvatske ali i počeo smanjivati hrvatski javni dug koji je dosegao 90 posto BDP-a. Sastanku će prisustvovati i guverner Boris Vujčić, javlja HRT.

Da bi se naše gospodarstvo počelo brže kretati naprijed, potrebno je smanjiti brzo rastući javni dug i manjak u proračunu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 165
VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'
IZBORI 2024.

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'

Prošlo je šesnaest dana od parlamentarnih izbora, ali izborna slagalica i dalje nije završena. HDZ i DP nastavljaju pregovore
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao