To je to što me zanima!

Spašeni Hrvat iz divljeg mora: Teška vrata odsjekla su mi prst

Josip (55) ozlijedio se na radu. Udar vjetra zalupio mu je teška brodska vrata na ruku. Obalna straža SAD-a uspjela ga je spasiti odupirući se jakom olujnom vjetru
Vidi originalni članak

Bilo je nevrijeme i uhvatio sam se za okvir vrata, a vrata su se od jakog udara vjetra otkvačila. U trenutku su me poklopila. To je strašno, kao udarac mačem. Odsjeklo mi je na lijevoj ruci prstenjak, a natuklo srednjak i mali prst, opisao nam je pomorac Josip Grubeša (55) iz Vinkovaca. Ovaj otac dvoje djece u petak je bio na Atlantskom oceanu, nedaleko od obale SAD-a. Tanker pun soka od naranče, na kojem je radio kao drugi časnik stroja, bio je na udaru snažnog vjetra i valova visokih od osam do devet i pol metara.

- Zamotali su mi ruku i zaustavili krvarenje, a odrezani prst držali smo na ledu. Čekali smo helikopter obalne straže - kaže Josip.

Helikopter nije mogao sletjeti na brod zbog oluje koja je tutnjala, pa se na palubu spustio spasilac i pripremio Josipa da ga u košari podignu u lebdeći helikopter. Opasni manevar je uspio i pomorca su hitno prebacili u bolnicu u Norfolku.

- Odrezani prst bio je previše uništen, liječnici ga nisu mogli prišiti. Morali su amputirati zdrobljene komade - objašnjava Grubeša. 

Njegova tvrtka pobrinula se za hotel i prijevoz do Zagreba. Sad se odmara u Vinkovcima. Ovaj pomorac s 12 godina iskustva kaže da će nastaviti raditi na brodu.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • GoranBolic 22.01.2012.

    Svaka čast obalnoj straži USA !! Svaka čast posadi što se snašla i čovjeku pravpvremeno pomogla. Žao mi je što taj prst nisu sašili,ali gledajući ove slike dobro je sve pršlo kako je moglo biti na toj snazi vjetra.....

  • daviduss11 21.01.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • 25sat 20.01.2012.

    Kakve to veze ima s člankom? E, baš si dokazala čemu služe vicevi o bosancima !

Komentiraj...
Vidi sve komentare