To je to što me zanima!

Spasili iscrpljenu planinarku, na Kornatima osoba preminula

GSS je u ponedjeljak spašavao osobu na otoku Žutu te planinarku na Velebitu. Planinarku su uspješno spasili dok osobi na Kornatima nažalost spasa nije bilo
Vidi originalni članak

GSS je u ponedjeljak spašavao osobu na otoku Žutu te planinarku na Velebitu.

- U ponedjeljak na poziv, pokrenuta je helikopterska akcija spašavanja na otoku Žutu, na Kornatima. Unatoč brzom dolasku spašavatelja i liječnice HGSS-a, uslijed srčanog udara osoba je preminula. Tijelo preminule osobe biti će predano, po njihovom dolasku, djelatnicima nadležnih institucija - objavio je GSS. 

Stanica Gospić dobila je u ponedjeljak u 10.20 sati poziv iz Centra 112 o iscrpljenoj planinarki koja se je uputila iz Jablanca prema Alanu. 

- Odmah po dojavi telefonski je stupljeno u kontakt s planinarkom, koja je rekla da nije ozlijeđena, ali da je iscrpljena i da ne može nastaviti sama, te da se nalazi negdje oko Strogira. Odmah po dojavi stupljeno je u kontakt sa čuvarskom službom NP Sjeverni Velebit koji su se nalazili na Alanu te su dvojica čuvara upućena na pretpostavljeno mjesto. 

Nedugo poslije pronašli su planinarku koju su osvježili čokoladom i slatkim napitkom, a zatim je odveli do auta i prevezli do Alana. Ovim je u 12.00 sati akcija uspješno okončana, a čuvari se vratili svojim dnevnim obvezama - objavio je GSS.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • ilmare 04.08.2015.

    Nisu to pravi planinari. To su većinom pustolovi... I još sama ići ??

  • mama2misa 04.08.2015.

    Ne razumijem takve ljude koji se idu upuštati sami u takve opasne pustolovine...Šta su mislili da ako Velebit nije kao Everest da nije opasan....I da se može planina priječi za dva sata uzduž i popreko...uvijek treba sa sobom nositi full opremu od hrane,vode,kompasa,karte,noža,kremena,karimata,šatora ili barem njegovo krilo,signalna raketa,mačeta i slično...to je divljina i tako joj treba pristupiti..Nikada neču zaboraviti prvi odlazak sa planinarima na velebit gdje nam je trebalo 6 sati da dođemo do kampa a put ne da je bio težak nego i opasan jer smo putem pronalazili i otiske medvjeda i druge živine koju ne bih htjela susresti nenaoružana i sama..Ljudi pazite se to nije igra...

  • niskoristy 03.08.2015.

    Radi to i partija i HDZ i svi ostali. To je politika. Za.ebi onoga na vlasti. Otežaj mu život i zbaci ga s vlasti. Svi će oni radije jedni drugima radit sranja, umjesto da skupe glave i izvuku nas iz govana.

Komentiraj...
Vidi sve komentare