To je to što me zanima!

Spasili prvog oboljelog Talijana pa otkrili kako su ga liječili...

Prvooboljeli Talijan još se oporavlja, ali su mu izvadili intubacijsku cijev. Njegovi liječnici podijelili su kako su ga liječili u zemlji u kojoj je zaraženi više od 12 tisuća ljudi...
Vidi originalni članak

Talijanski Corriere della Sera razgovorao je s liječnicima koji se brinu za prvog pacijenta koji je u Italiji obolio od korone virusa. To su dr. Francesco Mojoli i dr. Raffaele Brunorade u bolnici San Matteo u Paviji. Muškarac (38) je na odjelu intezivne njege u vrlo ozbiljnom stanju završio 20. veljače, ali do 9. ožujka više nije trebao intubacijsku cijev za disanje i oporavlja se.

- Korona virus može ozbiljno utjecati i na najmlađe. Mladi imaju više oružja za borbu protiv virusa: tretman ‘oživljavanja’ koji uključuje šok-terapije koktelima antivirusnih lijekova, antibioticima i, eksperimentalno, onima koje se koriste za liječenje HIV-a, lakše mogu podnijeti oni koji nisu već fizički oslabili - kazali su liječnici.

DRASTIČNE MJERE Italija zatvara sve osim dućana hrane i apoteka, umrlo još 196

- Da bi liječenje bilo uspješno, mora postojati kombinacija triju čimbenika: terapije kojom se održava vitalnost (hidratacija, umjetno hranjenje itd.), tretmani koktelima eksperimentalnih lijekova te odsutnost naknadnih komplikacija - objasnili su.

- Značajan doprinos šansi za oporavak daje odsutnost drugih patologija, a to znači da, osim pluća, i drugi organi dobro rade. Kod mlađih ljudi liječenje je teže ako postoje i komplikacije u liječenju drugih organa poput srca, jetre i bubrega - kazali su liječnici.

- Kritično ali stabilno stanje dobar je znak. Muškarac je u bolnici već tri tjedna te su liječnici uspjeli shvatiti tijek bolesti: stanje se brzo pogoršava, potom slijedi duga faza stabilizacije i konačno slijedi poboljšanje. On je sad u jedinici postintenzivne njege u San Matteu i nalazi se u fazi koju liječnici nazivaju ‘odvikavanjem’, u kojoj se šok terapije postupno obustavljaju. Sam diše i u polusvijesti je.

- On je postao simbol činjenice da se korona virus može liječiti čak i kad je pacijent u vrlo ozbiljnom stanju - zaključili su.

Idi na 24sata

Komentari 78

  • 14.03.2020.

    Ja ništ nisam razumjela..... kako su ga na kraju izliječili? čime?

  • danunedelji 13.03.2020.

    dobivena dobivena dobivena dobivena

  • ŠtangaŽelezni 13.03.2020.

    Interesantno tretmani koktelima eksperimentalnih lijekova hmm aj bok

Komentiraj...
Vidi sve komentare