To je to što me zanima!

Spasiteljica životinja: Mačke su me izliječile od teške bolesti

Mlada Osječanka udomljava mace koje joj ostavljaju pred kućnim pragom. Dok se prošle godine borila s teškom bolešću, bile su joj utjeha. Sad ih ima devet
Vidi originalni članak

Za Osječanku Marijanu Koštić (32) može se reći da je nasljednica osječke barunice Pauline Hermann – Mačka-mame. Ona je živjela prije 150 godina i bila poznata kao zaštitnica mačaka.

Baš kao i barunica, i Marijana obožava mačke. Već 15 godina udomljava one koje kod nje zalutaju ili joj ih pred vratima ostave susjedi.

- Mačke volim odmalena, ali nikad nisam imala ni jednu dok mi, prije 15 godina, nije dolutala siva skotna mačka. Omacila se i ubrzo sam imala puno dvorište maca. Tada sam upoznala i pravu ljudsku narav. Susjedi su koristili svaku priliku kako bi ozlijedili te mačke. Vraćale su se osakaćene i potom umirale u teškim mukama - govori Marijana.

 Ubrzo su joj pred kućom počeli ostavljati kutije s mačićima. Često je i posljednji novac davala za njihovu hranu i liječenje. Iako joj susjedstvo nije sklono i pazi da mace ne izlaze iz dvorišta, Marijana jako brine o ljubimicama. Trenutačno ih ima devet i sve su sterilizirane. Znala ih je imati i 20, ali su neke nestale.

- Svaka  maca ima svoje ime i priču. Najstarija je Miluška i ona je kod mene 12 godina. Ona je bila mama svim udomljenim mačićima. Sve moje mace za rođendan dobiju torticu i svijeće - kaže Marijana, studentica prava, koja je 1996. godine bila izabrana za Kraljicu Hrvatske.

Prošle godine borila se s teškom bolešću.

- Otkrila sam tko su mi pravi prijatelji. Mačke su bile tu za mene. Razveselile su me, utješile i dale mi nadu. Sada ih još više volim. Uz njih sam otkrila da su zdravlje i ljubav najvažniji u životu - kaže Marijana Koštić.


Idi na 24sata

Komentari 321

  • ĐorđePatković 20.08.2012.

    macama je najbolje na selu

  • Marijana Os 20.08.2012.

    Da se i ja ogasim pošto je članak o meni i mojim mačkama..priča je malo otišla u krivom smjeru pa sad ljudi pišu svakakve bezobrazne komentare,analiziraju moju psihu i društveni život zbog toga što volim mačke i pomažem im koliko mogu! Članak je trebao biti samo o mačkama,bezosjećajnim i nesavjesnim ljudima koji svoje mačiće ostave drugima pred vrata-ono brigo moja prijeđi na drugoga;i o trovačima mačaka..Nije se tu trebala spominjati moja životna borba s bolesti,ali novinari vole napisati senzacionalistički naslov-bez obzira što ja nisam na to pristala-a pogotovo NIJE MOJA IZJAVA DA SU ME MAČKE IZLJEČILE!! Svoje ozdravljenje zahvaljujem MEDICINI a posebno dr.Kristeku i dr.Gugiću i drugom ljubaznom medicinskom osoblju! A također pozdravljam i sve med.sestre radio Mileve! Mačke su bile dodatni poticaj da što prije ozdravim,pružile su mi puno ljubavi i utjehe kad mi je bilo teško,za razliku od nekih ljudi. A novinari ko novinari,vole napisati senzacionalistički naslov i ne drže se dogovora..samo da se novine što bolje prodaju,pa se ja sad pitam-šta je meni ovo trebalo? Ali moramo im oprostiti,nadam se da nisu mislili ništa loše..Pozdrav svim mačkoljupcima i ostalima koji vole životinje i pomažu im,sve dobro se uvijek vraća!

  • ZoranHit 20.08.2012.

    ima takoder jedna prekrasna familija koja ima istu ljubav prema macka,a zive kod Stubickih toplica u poznatom dijelu KAMENJAKU > zadnja brojka macaka 1> 8

Komentiraj...
Vidi sve komentare