To je to što me zanima!

Spektakularna bakljada u Sisku kojom su stanovnici rekli 'hvala' svim volonterima koji pomažu

Bakljama i pjesmom stanovnici pogođenih područja večeras su se zahvalili brojnim volonterima koji su od potresa pohrlili pomagati u potresom pogođena područja
Vidi originalni članak

Spektakularnom bakljadom i pjevanjem "Moje domovine" stanovnici Siska večeras su zahvalili svim volonterima. I vatrogascima, udrugama, pripadnicima HGSS-a, Crvenog križa i svima drugima za pomoć koju su nesebično pružili Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji u najtežim trenutcima. 

"Vatreni lanac", pružao se preko Starog mosta, uz Sisačku biskupiju, preko Šetnice Slave Striegla sve do Gradske vijećnice.

U akciji nazvanoj "Zahvala Domovini", sudjelovalo je stotinjak članova Udruge Zibel, koja je bila i inicijator, a njima su se priključi i mnogi građani. Uz bakljadu, iz razglasa je emitirana "Moja domovina" i druge domoljubne skladbe.

NOVI HEROJI Ponos Hrvatske imat će heroje potresa, prijavite sve koje znate

Teško je i pretpostaviti koliko se nesebičnih dobrovoljaca od prvog jakog potresa okupilo u Banovini, a još je teže predočiti zahvalnost stanovnika pogođenih područja. Zato je tu ova bakljada.  

 

 

EMSC javlja da je, baš negdje u to vrijeme, točnije oko 19 sati, desetak kilometara od Siska zabilježen slabiji potres od 1.2 prema Richteru. Dio je to serije naknadnih manjih potresa koji se neprestano osjećaju na ovom području.

VIDEO: GLAZBENICI POMAŽU Tužna djevojčica: Nemam gdje svirati, škola nam je stradala...

Dodajmo da je ondje porastao broj oboljelih od koronavirusa. 

Jučer ih je bilo 60, danas 124. Provodi se cijepljenje. Prva pošiljka Modernina cjepiva namjena je njihovoj županiji. 

RODILA SE MALA GLORIA Trudnica s obitelji pobjegla od potresa pa rodila u Zadru: 'Svi su tu divni, jako smo zahvalni'

Idi na 24sata

Komentari 100

  • 10.01.2021.

    bravo, da sam premijer dao bi ostavku .. ili pohapsio pola HDZa

  • 7ivo777 10.01.2021.

    za mene je ovo glupost,narod skuplja donacije,čisti,volontira,a oni tisuće baklji zapale,bolje bi bilo da su taj novac dali sisačkoj bolnici,može sk,petrinja,glina registrirat se na nekoj društvenoj mreži i zahvaliti svim dobročiniteljima,za mene je ovo čisto prs......e,međutim ovo nisu uradili oni koji su sve izgubili nego oni koji imaju i žele hvalospjeve,za mene osobno žalosno

  • Dalibor0704 10.01.2021.

    Što je sa izaslanstvima koja bi trebala sa poklonima otići na Markov trg i zahvaliti Vladi na brzoj i obilnoj pomoći?

Komentiraj...
Vidi sve komentare