To je to što me zanima!

Split: Očajni otac vezao se lancima pred zgradom suda

Za spomenik Božica pravde lancima se vezao Ž. Pivić (48), koji već 2 god. pokušava otkriti krivca za smrt kćeri koja se liječila u Splitu i Zagrebu
Vidi originalni članak

Željko Pivić (48) iz Splita u ponedjeljak ujutro zavezao se lancima za spomenik "Božica pravde" ispred zgrade Općinskog suda u Splitu. Nakon pola sata došla mu je pravosudna policija i rekla mu da se odveže, što je on odbio. Ubrzo su stigli i vatrogasci i nakon što su ga oni odvezali, priveden je u policijsku postaju gdje je nekoliko sati poslije pušten uz prekršajnu prijavu.
- Već dvije godine pokušavam otkriti tko je kriv za smrt moje kćeri koja se liječila u bolnicama u Splitu i Zagrebu. Ogorčen sam jer je moja Milka zbog pogrešne dijagnoze i krivog liječenja umrla nakon samo četiri mjeseca. Nezadovoljan sam radom državnih organa i sporošću hrvatskog pravosuđa i zato sam se odlučio na ovaj radikalan korak - rekao nam je očajni otac.
Milka (19) bila je brucošica pravnog fakulteta kad je prije dvije i pol godine primljena na Odjel za zarazne bolesti splitske bolnice. Prva dijagnoza liječnika bile su vodene kozice. Nakon tjedan dana liječenja djevojka je prebačena na odjel hematologije gdje je provela dva mjeseca. Nakon što je izgubila više od 20 kilograma, otac ju je prebacio u zagrebačku bolnicu Merkur.
- Oni su joj davali kemoterapiju i liječili je od raka limfoma, a tek je nakon obdukcije, na kojoj sam ja inzistirao, otkriveno da se radilo o unutarnjem herpesu koji joj je uništio sve vitalne organe - rekao nam je izbezumljeni otac Željko, ističući kako napokon želi zadovoljiti pravdu zbog smrti svoje jedine kćeri.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • vea 06.05.2008.

    Nedaj se Željko,želim ti svu sreču i nadam se da če pravda pobijedit

  • megane4 05.05.2008.

    jadan... siroti čovjek! :-(

  • K i t t y 05.05.2008.

    U ovoj našoj državi treba čovjek - nažalost - učiniti predstavu ili doslovno \"raditi budalu od sebe\" da bi se nešto pokrenulo... Jadni ovaj gospodin od svoje tuge ne zna što će, a mora se za istinu boriti na ovakav način... Nažalost, nije prvi, ali niti posljednji koji je poduzeo ovakve mjere... Jadni li smo, gdje živimo?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare