To je to što me zanima!

Split: Virus je ušao u Centar za autizam i školu, obolio djelatnik

Među novooboljelima je Irkinja koja se od dolaska u Hrvatsku nalazi u samoizolaciji, djelatnik Centra za autizam, učenik osnovne škole ali i njihovih kontakti
Vidi originalni članak

Nakon što je u Splitu zabilježen slučaj koronavirusa među učenicima osnovne škole Marjan, zaraza je otkrivena i u Centru za autizam.  
Oboljeli je jedan od djelatnika. Njegov otac bio je na putu u Srbiji gdje je najvjerojatnije pokupio virus. 

Čim su stigli nalazi, ravnateljica Anja Jelaska pozvala je sve volontere da do daljnjega ostanu kod kuće. U Centru su trenutno epidemiolozi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Još se čeka da utvrde tko će u samoizolaciju, tko na testiranja, a tko će biti slobodan. Ono što se za sada pouzdano zna jest da će epidemiološkom obradom biti zahvaćeno jako puno kontakata. 

Pogledajte video: Umirovljeni epidemiolog kaže da ovo nije 2. val

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kratko smo se čuli i s oboljelim djelatnikom koji je potvrdio da dobiva medicinsku pomoć. 

Vezano za osnovnu školu Marjan, stigli su nalazi dječaka iz samoizolacije za kojeg je potvrđeno da ima koronavirus. Stožer civilne zaštite u 13 sati i 30 minuta obratit će se građanima s više informacija.

Ono što su za sada objavili jest da je obrađeno 80 testova s područja Splitsko-dalmatinske županije od čega je pet novooboljelih. Tu bi trebali spadati učenik škole i djelatnik Centra za autizam, ali i njihovi kontakti. 

Tri osobe su iz Splita, dok je jedna iz Solina. Među novooboljelima je i strana državljanka iz Irske koja se od dolaska u Hrvatsku nalazi u samoizolaciji pa možemo reći da imamo i prvi slučaj zaraženog turista. 

Njihovi kontakti su obrađeni te se 30 osoba nalazi u samoizolaciji. Jedna osoba je hospitalizirana u KBC-u Split.
 

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Ljuti 20.06.2020.

    Kako je usao virus, na nogama ili autom?

  • 19.06.2020.

    opet makli komentar,pogodio ja u sridu...

  • 6ix9ine 19.06.2020.

    Postrozit mjere odna

Komentiraj...
Vidi sve komentare