To je to što me zanima!

Split: Za smrt pješakinje taksist dobio četiri godine zatvora

Nesreća se dogodila na križanju Vukovarske i Dubrovačke ulice u Splitu. Unatoč tome što mu je bilo upaljeno crveno svjetlo, Goran P. za volanom Škode Octavije ušao je u raskrižje brzinom od 67 km na sat
Vidi originalni članak

Početkom srpnja prošle godine u prometnoj nesreći u Splitu preminula je 26-godišnjakinja, a u ponedjeljak 35-godišnji taksist Goran P. nepravomoćno je osuđen na četiri godine zatvora zbog izazivanja nesreće, piše Dalmatinskiportal.hr. 

Okrivljeni je rekao kako je prije ulaska u raskrižje zatvorio oči jer je kihnuo zbog čega nije vidio crveno svjetlo. U trenutku davanja iskaza, taksist je mislio kako je za nesreću odgovoran vozač Peugeota, no na suđenju je sve priznao, pokajao se i ispričao obitelji stradale djevojke.

Obitelj nije htjela kazneno progoniti 35-godišnjeg taksista, a prema Kaznenom zakonu okrivljeni je mogao dobiti tri do 12 godina zatvora. Uz kaznu zatvora od četiri godine, izrečena mu je zabrana upravljanja svim kategorijama motornih vozila u trajanju od pet godina. 

Podsjećamo, nesreća se dogodila na križanju Vukovarske i Dubrovačke ulice u Splitu. Unatoč tome što mu je bilo upaljeno crveno svjetlo, Goran P. za volanom Škode Octavije ušao je u raskrižje brzinom od 67 kilometara na sat, prilikom čega je udario Peugeot 107, koji je odbačen na nogostup i 26-godišnjakinju. Zbog teških ozljeda koje je zadobila, djevojka je preminula na mjestu nesreće. 

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • škver 08.06.2020.

    4 godine za mladi život . E suci ,suci sram vas bilo.

  • 08.06.2020.

    A sinkopa? A odgadjanje zatvora zbog "zdravstvenih" problema? Ocito je imao loseg advokata ili vjerovatnije, nije imao dubok djep i nije ucio mitologiju

  • 08.06.2020.

    Malo je dobio.bar 15 je treba

Komentiraj...
Vidi sve komentare