To je to što me zanima!

Splitski HSP u 'ratu': Mijenjaju brave i prijavljuju se policiji

Zbog sukoba između Josipa Matkovića, županijskog povjerenika HSP-a i Hrvoja Tomasovića na vratima ogranka dva puta su u posljednjih 12 sati promijenili brave
Vidi originalni članak

U splitskom su HSP-u "zaratili". Josip Matković, povjerenik HSP-a za Splitsko-dalmatinsku županiju, prijavio je policiji zbog oštećenja i uništenja tuđe stvari Grgu Jelavića Mitrovića i dr. Hrvoja Tomasovića, bivšeg šefa splitskog ogranka.

Poslije sjednice Glavnog stana, na kojoj su poništene odluke o suspenzijama i raspuštanjima stranačkih organizacija, Grgo Jelavić Mitrović na nagovor Hrvoja Tomasovića promijenio je bravu na ulaznim vratima u službene prostorije stranke na splitskoj rivi. Medije su izvijestili da otkazuju za danas najavljenu tiskovnu konferenciju. Međutim, HSP-ovci su ušli u prostorije i održali konferenciju.

Josip Matković objašnjava da je odluka Glavnog stana o povratku Hrvoja Tomasovića, Ivana Protrke i Denisa Šešelja ništavna jer takvu odluku može donijeti samo Predsjedništvo HSP-a koje je iznad bilo kojeg stranačkog tijela. Smatra da su sada ispunjeni svi uvjeti da se pokrene postupak brisanja iz stranke Hrvoja Tomasovića. Matković je u ponedjeljak navečer dobio informaciju o promjeni brave na vratima. Odmah je nazvao odvjetnicu koja je Tomasovića i Jelavića prijavila policiji.

Hrvoja Tomasovića kaznena prijava policiji nije nimalo uznemirila. On iznosi potpuno drugačiju priču.

- Prema saznanjima koja ja imam, Josip Matković nije legalan povjerenik HSP-a za Splitsko-dalmatinsku županiju! Na sjednici Glavnog stana HSP-a održanoj 21. siječnja poništene su odluke o našoj smjeni. Ja sam vraćen na mjesto predsjednika splitske podružnice, Ivan Protrka vraćen je na mjesto čelnika Županijskog vijeća, a Denis Šešelj na mjesto predsjednika HSP-a Dubrovačko-neretvanske županije - kazao je za Večernji list Hrvoje Tomasović. Naglašava da je on kao legalni šef splitskog HSP-a ušao u stranačke prostorije i promijenio bravu!

- Oni su ti koji su provalili i sad ćemo mi policiji prijaviti Matkovića i ekipu - poručuje Tomasović. Dodaje da Matković postupa nestatutarno i isključivo "na svoju ruku".

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Diba 24.01.2012.

    kako će gospođa Ruža održati obećanje( čuvati Hrvatsku od EU) sa ovakvim saradnicima. nemogu ni sebi dobro stvoriti a kamo li nama, prošlo vrijeme rata i nacionalnog naboja pa i vaše. arhiva vam slijedi.

  • pješak 24.01.2012.

    Kakvi pravaši! To ne postoji

  • drug Tito_1 24.01.2012.

    eto zato niste interesantni na izborima....

Komentiraj...
Vidi sve komentare