To je to što me zanima!

Gozba za Kima i Trumpa: Od govedine do kozica i bakalara...

Kao glavno jelo servirao se 'confit' od goveđih rebara s krumpirima kuhanim u vrhnju s češnjakom) i brokulom kuhanoj na pari; hrskava svinjetina u slatko-kiselom umaku...
Vidi originalni članak

Rebarca od govedine i svinjetina u slatko-kiselom umaku servirala se na radnom ručku američkog predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog vođe Kim Jong Una, spajajući tako okuse Istoka i Zapada tijekom povijesnog summita u Singapuru.

TRUMP: ŽELIMO ZAUSTAVITI RATNE IGRE 'Kim će uništiti postrojenje za testiranje nuklearnih raketa...'

Prema jelovniku kojeg je objavila Bijela kuća, dvojica čelnika ručak su započela predjelom od koktela s kozicama i salate od avokada, salate od zelenog manga s preljevom od meda i limete začinjene primjesama iz jugoistočne Azije i svježom hobotnicom, ali i "oisenom", korejskim jelom od punjenih krastavaca.

Kao glavno jelo servirao se 'confit' od goveđih rebara (metoda pripremanja mesa u vlastitoj masnoći na laganoj vatri) s krumpirima 'dauphinoise' (kuhanim u vrhnju s češnjakom) i brokulom kuhanoj na pari; hrskava svinjetina u slatko-kiselom umaku i pržena riža s umakom od čilija "XO" te korejsko jelo "daegu jorim" - bakalar pirjan sa sojom uz rotkvice i azijsko povrće.

SUMMIT U SINGAPURU 'Sve će se promijeniti': Kim i Trump potpisali su sporazum

Trump i Kim zasladili su se s tartletom od tamne čokolade, sladoledom od vanilije s trešnjama Haagen-Dazs, i poznatom poslasticom s francuske Rivijere poznatom kao 'tart  tropezienne", vrstom francuskog brioša s kremom od limuna i vanilije.

DIKTATOROVI ČUVARI Ako bude trebalo za Kim Jong Una su spremni popiti i otrov

Poslasticu je proslavila slavna francuska glumica Brigitte Bardot koja se zaljubila u taj desert tijekom boravka u St. Tropezu na snimanju filma "I Bog stvori ženu".

Idi na 24sata

Komentari 14

  • LANA555 12.06.2018.

    Da im hoće barem u grlo da zapne .😊

  • najiram 10 12.06.2018.

    ovo je pobjeda male zemlje koja se brani od velikih svijetskih zloćinaca koji siju ratove po svijetu...

  • Lun@777 12.06.2018.

    Ehh, baš sam gladna, vrijeme je ručku, a ja složila leču kao grah varivo, sa kockicama suhog mesa, mrkve, peršina, naravno bez imalo zaprške. Uz to jedemo zelenu salatu. To je moje kulinarsko otkriće. Isprobavala sam što se sve može s lečom i došla do tog recepta. Bolje mi je od bilo kojeg graha. Mljac.

Komentiraj...
Vidi sve komentare