To je to što me zanima!

Spomengaj traži macu Zvončicu: 'Na svakom je ispraćaju kućnih ljubimaca, tješi i tužne vlasnike'

Zvončica pravi društvo zaposlenicima dok rade, ali i pruža utjehu građanima koji dolaze u Spomengaj nakon smrti njihovih ljubimaca. Mačka također sudjeluje i na svakom ispraćaju
Vidi originalni članak

Iz zagrebačkog Gradskog groblja i krematorija za kućne ljubimce Spomengaj na Facebooku su apelirali na građane da pomognu oko potrage za mačkom Zvončicom. 

Kako su napisali, Zvončica je iz Spomengaja nestala u ponedjeljak, a potraga u širem susjedstvu nije urodila plodom. 

- Uz Zvončicu su jako vezani kako naši djelatnici, tako i posjetitelji. Ima oko četiri i pol godine - stoji u objavi. 

- Neki su je ljudi kao mače udomili iz Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba, no u lipnju 2019. godine, kad je odrasla, htjeli su je vratiti. Čuvši da se to tako ne radi, mačku su izbacili iz automobila u našoj blizini, a ona se došetala do naših vrata. Mi smo o njoj preuzeli brigu. Sunčica nam svoju zahvalnost iskazuje svakodnevno mnoštvom malih nježnih gesti - poručili su. 

UPLAKANA VLASNICA Emotivan trenutak povratka mačke svojoj obitelji: 'Sretni smo što se vratio živ'

Voditeljica Spomengaja Jasenka Haleuš istaknula je kako mačka Zvončica pravi društvo zaposlenicima dok rade, ali i pruža utjehu građanima koji dolaze u Spomengaj nakon smrti njihovih ljubimaca. Mačka također sudjeluje i na svakom ispraćaju. 

- Danas prvi put u tome neće sudjelovati. Iako u Spomengaju imamo nekoliko mačaka, Zvončica je ona s najvećom karizmom. Mnoge je očarala svojom ljepotom. Zahvaljujući svojoj umiljatosti od posjetitelja svakodnevno dobiva poslastice. Voli i dijeliti. Ponosno nam donosi miševe koje ulovi na okolnim livadama - rekla je Haleuš. 

CRNA KAO UGLJEN Asim Ugljen podijelio još jednu crticu iz svog života: 'Danas bi me zbog nje optužili za rasizam'

Iz Spomengaja apeliraju na sve građane da, ukoliko je netko pronašao i privremeno udomio Zvončicu, da je vrati.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare