To je to što me zanima!

Spomenik HOS-u u Splitu više nema natpis 'Za dom spremni'

Na Facebook stranici IX. bojne HOS-a tvrde da je natpis uklonio, odnosno alatom 'oštemao' maskirani policajac. PU splitska nije rekla tko je i kada uklonio natpis
Vidi originalni članak

Natpis "Za dom spremni", uklesan u spomenik poginulim pripadnicima IX. bojne HOS-a u Splitu, uklonjen je u srijedu kasno navečer. Kako je objavljeno na Facebook stranici postrojbe, tvrde da je natpis alatom "oštemao" maskirani policajac kojeg je čuvalo 20-ak naoružanih kolega.

- Sramota je do čega smo došli, pored ovakvog katastrofalnog stanja u državi Hrvatska policija bavi se oskvrnjavanjem spomenika pobjedničke vojske. Pitamo se kako spavaju takvi ljudi - kažu veterani HOS-a na Facebooku. 

Policija ne želi precizirati tko je uklonio natpis

U splitskoj policiji su za Slobodnu Dalmaciju potvrdili da je natpis uklonjen sa spomenika, ali nisu željeli precizirati tko je točno i kada tijekom večeri to učinio. 

Ustaški poklič za koji je odgovornost preuzeo gradski vijećnik HČSP-a Luka Podrug bio je prvotno izostavljen sa spomenika postavljenog u svibnju prošle godine. Učinjeno je to u dogovoru s gradonačelnikom Ivom Baldasarom no natpis je nedavno ipak osvanuo na spomeniku. 

Baldasar: Žao mi je što je Split opet postao grad-slučaj

Baldasar je samo kratko komentirao kako se nadao da će se cijela stvar ipak riješiti dogovorom te da mu je žao što je Split ponovno postao grad-slučaj tj. mjesto gdje se slavi ustaštvo.

Idi na 24sata

Komentari 180

  • oktopus1 30.01.2015.

    sprenni ili ne,hrvati su spremni samo za delozaciju,neprimanje placa i mirovinu od 1000 kuna

  • Sluga Janko 30.01.2015.

    Što taj milicioner nije imao drugog posla nego da ide natpis za dom spremni odštemati,ako ideš dirati spomenik znači da te nešto muči da ga muči neka mržnja ili je radio po nekoj direktivi

  • JureDejanović 29.01.2015.

    Ne znam zašto su ljuti štovatelji HOS-a i toga poznatog pozdrava za dom , a ja znam na primjer dosta HOS-ovih boraca koji su bili stacionirani u Zatonu Dubrovačkom u kojem su radili kriminalne radnje i taj pozdrav nije njihov nego iskrenih boraca ,čast poštenim ali ti se niti ne javljaju

Komentiraj...
Vidi sve komentare