To je to što me zanima!

'Sramota je da su za zločine na Ovčari osudili samo osmoricu'

Josić je izrazio zadovoljstvo kaznenom prijavom protiv osumnjičenoga za ubojstvo vukovarskog branitelja, francuskog državljana Jeana Michela Nicoliera na Ovčari
Vidi originalni članak

Predsjednik Savjeta za branitelje gradonačelnika Vukovara Tomislav Josić u srijedu je izrazio zadovoljstvo kaznenom prijavom protiv osumnjičenoga za ubojstvo vukovarskog branitelja, francuskog državljana Jeana Michela Nicoliera na Ovčari, ali je sramotom za hrvatsko pravosuđe ocijenio da je za mučenja i ubojstva 260 ljudi na Ovčari osuđeno samo osam zločinaca, a nijedan pripadnik zapovjedništva JNA, KOS-a i drugih srbijanskih službi odgovornih za agresiju na Vukovar i zločine.

 Naime, policija je prošlog tjedna podnijela kaznenu prijavu protiv 45-godišnjeg srbijanskog državljanina zbog sumnje da je nakon pada Vukovara u studenome 1991. sudjelovao u strijeljanjima zarobljenika te u hangaru na Ovčari zlostavljao i ubijao zarobljene hrvatske branitelje i civile dovedenih iz vukovarske bolnice, a među njima i francuskog državljanina Jean-Michel Nicoliera.

 Prijavljen je da je kao pripadnik JNA sudjelovao u agresiji na Hrvatsku kada je nakon okupacije Vukovara počinio kazneno djela ratnog zločina protiv civila i ratnih zarobljenika.

 Josić je ocijenio kako se namjerno zataškavaju i opstruiraju otvorena pitanja iz Domovinskog rata, ali i piše drugačija povijest od one koju su Vukovarci doživjeli. Stoga je u ime branitelja Vukovara osudio pasivnost hrvatskog pravosuđa kada je riječ o zločinima na Ovčari, dok je to isto pravosuđe, naglasio je, imalo promptnu reakciju kada je trebalo optužiti hrvatske branitelje za razbijanje ćiriličnih ploča u Vukovaru.

 Napomenuo je kako se kaznena prijava odnosi na osobu koja je zaštićeni svjedok na suđenju za Ovčaru u Beogradu, odnosno osobi nedostupnoj hrvatskim organima gonjenja.

 Na konferenciji za novinare Savjeta za branitelje istaknuto je kako je taj osumnjičenik počinio i niz ubojstava u vukovarskoj četvrti Sajmište, zbog kojih se ne tereti kaznenom prijavom.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Streptomicin 11.04.2018.

    Sramota je i sto za zlocine u Oluji NIKO nije odgovarao. 1938 ubijenih (1196 civila) i 250 000 proteranih. Gotovina u prvostepenoj presudi osudjen na 24 godine, Markac na 18 a onda u drugostepenoj oslobodjeni bez da su se pojavili novi dokazi. Sa 22 i 18 godina na oslobadjajucuce presude. Toliko o Haskom sudu

  • banirana 11.04.2018.

    nelustrirana država = perverzna država

Komentiraj...
Vidi sve komentare