To je to što me zanima!

Srb: Dan ustanka naroda Like obilježile su tisuće antifašista

Velikom broju okupljenih antifašista u Srbu se bez većih izgreda, ali uz prosvjedne povike kako je to ustanak četnika, suprostavilo tridesetak neistomišljenika
Vidi originalni članak

Više od tisuću okupljenih posjetitelja u Srbu je obilježilo 71. Dan ustanka naroda Like. 

Na obljetnicu su došli  i nekadašnji hrvatski predsjednik, te počasni član antifašističke udruge Stjepan Mesić, kao i Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog narodnog vijeća. 

Velikom broju okupljenih antifašista u Srbu bez većih izgreda, ali uz prosvjedne povike kako je to ustanak četnika, suprostavilo  tridesetak neistomišljenika.

Idi na 24sata

Komentari 122

  • ZvoneKrizanic 30.07.2012.

    SMRT FAŠIZMU

  • željkop 30.07.2012.

    Govorimo malo o činjenicama, bez kojekakvih impresija. Hrvati su započeli antifašističku borbu na teritoriju Hrvatske i zatim Jugoslavije. Oružane borbe su započele u šumi Brezovica. Oni su bili i najzastupljeniji u NOB sve do velikih bitaka tipa Sutjeska, Neretva gdje su ih masovno slali u smrt. Nakon toga je prevladao srpski i četnički kadar. Ustaše su bili uvezene Musollini-eve marionete. Oni su uspjeli zavarati manji dio Hrvata svojom tobože borbom za nacionalne interese. Dali su Istru, Dalmaciju, Međimurje...itd. Veči dio Hrvatskog naroda uključen u HSS krenuo je u NOB. Npr. jedinica Stjepan Radić koju su jačanjem onog čet. dijela utopili u druge jedinice. Znači dok su hrvati pokretali antifašističku borbu, srbi su čistili židove. Tokom rata stanje se zbog teških gubitaka i novopridošlih stubokom promijenilo. Ti novopridošli nastavili su drmati i nakon rata pa je lažno stvorena ta fama o povezanosti ustaštva i hrvata. Ja i nisam tolko star. Sječam se da sam, kao dijete u Jugoslaviji na tv vidio tek poneki film o četnicima dok su ustaše na tv iskakale i ubijale gotovo skoro svaki dan.

  • atak na batak 30.07.2012.

    lijepo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare